Vágólapra másolva!
A csapat pénteken koraeste megerősítette, hogy vele és Romain Grosjeannal vág neki a 2014-es idénynek. Nico Hülkenbergnek ezek szerint biztosan máshol kell ülést keresnie.

A Lotus pénteken koraeste bejelentette, hogy 2014-re Pastor Maldonadót szerződtette Kimi Räikkönen helyére, aki a Ferrarinál folytatja a pályafutását. Egyben megerősítették azt is, hogy Romain Grosjean maradhat a csapatnál.

„Romainhoz az a Pastor Maldonado csatlakozik, akit azóta ismerek, hogy 2005-ben, a World Series by Renault-ban nálam versenyzett a DAMS-nál. Egyértelmű, hogy gyors, és nagy lehetőségek rejlenek benne – ez látszik a GP2-ben szerzett 2010-es bajnoki címéből, valamint a Williams F1 Teammel teljesített jó versenyeiből is –, és meggyőződésünk szerint képesek leszünk biztosítani számára azt a hátteret, amelyre támaszkodva rendszeresen brillírozhat majd a pályán" – mondta a Lotust irányító Eric Boullier, hozzátéve, hogy szerinte a csapata jövőre képes lesz meglepetéseket okozni.

A 28 éves Maldonado, aki az utóbbi időben elhidegült a Williamstől, állítása szerint maga döntött a váltás mellett. A hírek szerint több csapattal, köztük a Sauberrel is tárgyalt. A Lotus állítólagos befektetője, a sokak által fantomcégnek tartott Quantum Motorsports inkább Nico Hülkenberget akarta szerződtetni, így a Maldonadóval kapcsolatos bejelentés arra utal, hogy az üzlet végül nem köttetett meg.

Maldonado három szezon után hagyja el a Williamst, ahol Felipe Massa lesz az utódja Forrás: AFP

„Nem titok, hogy a Forma-1-es pályafutásom előrelendítése érdekében váltani akartam, és a Lotusnál nyílik a legjobb esélyem az eredményes következő szezonra" – mondta Maldonado. „A szabályok és az autók jövőre jelentősen megváltoznak, ezért a mostani jó alkalom az újrakezdésre."

A Lotus közleménye arra nem tér ki, hogy a venezuelai állami olajvállalat, a PDVSA által szponzorált Maldonado szerződése hány évre szól, de ő és Boullier csak 2014-ről beszélt. A csapattársa az istállónál 2012 óta versenyző Grosjean marad, akinek a jövője korábban bizonytalannak tűnt kiegyensúlyozatlan teljesítménye miatt, ám az utóbbi hónapokban jó teljesítményt nyújtva meggyőzte a főnökeit arról, hogy érdemes megtartaniuk.

„Az elmúlt év rendkívül élvezetes volt számomra" – mondta az idén hat dobogós helyet szerző francia. „Nagyszerűen dolgoztunk együtt a csapattal, és tudom, hogy Enstone-ban mindenki lelkesen küzd tovább a legutolsó pontig."

A bejelentésből az is következik, hogy a Räikkönen ülésére előzőleg esélyesnek tartott Nico Hülkenbergnek máshol kell helyet találnia. Ő várhatóan a Force Indiához tér vissza, ahol a McLarentől menesztett Sergio Pérez csapatársa lehet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!