Vágólapra másolva!
A Saubertől távozik a főmérnök Tom McCullough, a Williamstől pedig a vezető versenymérnök, a Toro Rossóhoz átigazoló Xevi Pujolar, megnyitva ezzel az utat Rob Smedley előtt.

A holtszezonban nemcsak a versenyzők, hanem a mérnökök frontján is jelentős mozgásra lehet számítani. A Sauber főmérnökéről, Tom McCullough-ról például kiderült, hogy átigazol valamelyik brit csapathoz. Ő 2002-től a Williams adatelemző mérnökeként dolgozott, majd később Nico Hülkenberg, Rubens Barrichello, Bruno Senna és Valtteri Bottas versenymérnöke lett, mielőtt tavaly a Sauberhez szerződött.

Távozik a Williams vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar is, aki még 2003-ban, a Jaguartól került az istállóhoz, és a HRT-nél tett rövid kitérőtől eltekintve azóta az egész pályafutását ott töltötte. Tavaly ő asszisztált Pastor Maldonado barcelonai győzelméhez, s bár idén vezető versenymérnökké léptették elő, most átigazol a Toro Rossóhoz.

Ezzel felszabadul az a hely, amelyre Felipe Massa ferraris versenymérnöke, Rob Smedley pályázott, már jóval azelőtt, hogy a brazil aláírt a Williamshez. Bár ezek szerint továbbra is egy csapatban fognak dolgozni, a munkakapcsolatuk az eddigihez képest kevésbé lesz szoros, mert Smedley a beosztásából adódóan mindkét autóért felelni fog.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!