Vágólapra másolva!
Még egyik átigazolás sem biztos, de több forrás szerint rövid időn belül mindkettőt bejelenthetik. Nico Hülkenberg így a Force Indiához kerülhet Pérez mellé. 

A 2013-as világbajnokság a hétvégén véget ért, de több pilótának még nem jött el a pihenő ideje, és a menedzsmentjével együtt folytatnia kell a versenyt a csapatoknál a következő szezonra kiadó helyekért. A huszonkét autóból hivatalosan eddig tizenkettőnek van már gazdája, valamint további kettőről sejthető, hogy ki fogja vezetni. (Romain Grosjean hivatalosan még nem írt alá a Lotushoz, Jenson Button pedig a McLarenhez).

Mivel a csapatoknak hamarosan már a 2014-es idényre kell teljes erővel koncentrálniuk, valószínű, hogy néhány héten belül eldől a többi kérdés is. A hírek szerint Pastor Maldonadót napokon belül bejelenthetik a Lotusnál, miután zátonyra futott az istálló tárgyalása a zavaros hátterű befektetői csoporttal, a Quantummal. A csoport Hülkenberget szerette volna a csapatnál látni, de miután eldőlhetett, hogy nem tudják megadni a tőkeinjekciót a Lotusnak, az istálló kénytelen lesz a vastag pénztárcájú szponzorokkal érkező Maldonadót választani.

A venezuelai a Williamst hagyja el. "A srácok nagyon keményen dolgoztak értem, és én is nagyon keményen dolgoztam értük. Hiányozni fognak" - mondta Maldonado az Autosportnak. A jövőjéről még nem árulhat el részleteket. "Hónapok óta dolgozunk az ügyön, most már csak a megerősítésre várunk. Mindent elintéztünk, ami a szerződéshez szükséges. Amíg viszont nem írtam alá, semmit sem lehet biztosra venni. Előbb szeretném ezt megtenni, és utána közölni a bejelentést."

Pastor Maldonado még nem árulta el, hogy hova fog igazolni Forrás: AFP

Egyes források mégis úgy tudják, hogy Maldonado a Saubernél folytatja a karrierjét. A svájci csapatról nem tudni, hogy egy vagy két helyet kínál-e a piacon, ugyanis nem biztos, hogy a leszerződtetett fiatal tehetség, Szergej Szirotykin valóban versenyezhet-e már jövőre.

A Force Indiának még egyik 2014-es pilótáját sem ismeri a nyilvánosság, s noha Adrian Sutil erősen célzott rá, hogy ő lesz az egyik, Maldonadót velük is összefüggésbe hozták. A Brazil Nagydíj hétvégéjén szárnyra kapott hírek azonban arról szólnak, hogy Hülkenberg, valamint a McLarentől távozni kényszerülő Sergio Pérez alkotja majd a csapat párosát. Paul di Resta így minden bizonnyal kiszorul a Forma-1-ből három év után.

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh reméli, hogy Pérez megkapja az esélyt a Force Indiától. "Egy kedvelhető srác, és mondtam neki, bizonyítsa be, hogy tévedtünk" - nyilatkozta a wokingiak döntéséről, miszerint Kevin Magnussent ültetik Pérez helyére

"Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy segítsünk neki (a karrierje folytatásában), megérdemli, hogy az F1-ben maradjon. Szerintem ezt igazolta is (Brazíliában)."

"Még fiatal, és harcolni fog, kockázatokat fog vállalni, hogy előrébb verekedje magát" - tette hozzá. "A csapatunk barátja marad, és nyilván úgy fog vezetni, hogy megpróbál majd legyőzni bennünket. Remélem, ilyen lesz a hozzáállása".

A Marussinál és a Caterhamnél elérhető négy helyből eddig csak egy sorsa biztos: Jules Bianchi marad.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!