Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali kijelentette, hogy vonakodás nélkül átadná a Ferrari csapatfőnöki tisztségét Brawnnak, ha a csapat érdeke ezt kívánja.

Az elmúlt hetekben kevesebb szó esett Ross Brawn jövőjéről, de a szezonzáró Brazil Nagydíjon ismét beindultak a találgatások, mert a Mercedes csapatfőnöke látogatást tett a Ferrari motorhome-jában, és minden bizonnyal tárgyalt valamiről Stefano Domenicalival. Hogy mi volt a téma, azt nem részletezték a felek, de a sajtóban értelemszerűen felmerült az a lehetőség, hogy Brawn visszatérhet korábbi csapatához.

A Ferrari jelenlegi főnöke, Domenicali nem tagadta, hogy tiszteli a rutinos szakembert, a barátjának tekinti, és kijelentette, hogy habozás nélkül átadná neki a stafétabotot, ha az istálló érdeke ezt kívánja. "Ha úgy látnám, hogy ez a legjobb megoldás, akár már holnap megtenném, ez száz százalék" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Lehet, hogy a feletteseim meghozzák majd ezt a döntést, és nem is lesz probléma belőle, mert a legfontosabb az, hogy újra a Ferrari legyen a mérce a Forma-1-ben."

Stefano Domenicali és Ross Brawn együtt egy 2009-es képen Forrás: AFP

"Az érdekem az, hogy a Ferrari újra nyerjen. Az előző négy évben a 0-4 helyett könnyen 2-2 lehetett volna a mérlegünk a Red Bullal szemben" - utalt 2010-re és a 2012-re, amikor Fernando Alonso csak az utolsó versenyen vesztette el a bajnoki címet Sebastian Vettellel szemben.

Az elvesztett küzdelmek során elkövetett hibák miatt többen Domenicalit tették felelőssé, az olasz azonban nem gondolja úgy, hogy minden kudarcot az ő nyakába kellene varni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!