Vágólapra másolva!
A mezőny legjobbjai közé sorolja. A német versenyző úgy beszél, mint aki beletörődött, hogy jövőre is a középmezőnyben kell maradnia.

Fernando Alonso a Koreai Nagydíj után ismét méltatta Nico Hülkenberget, akinek a hírneve az utóbbi időben valósággal szárnyakat kapott annak köszönhetően, hogy rendszeresen sikerül

a Ferrarik, Mercedesek és Lotusok közé repítenie Sauberjét. A kétszeres világbajnok, akinek majdnem a csapattársa lett, kijelentette róla, hogy „az én szememben Nico a mezőny egyik legjobbja."

„Már három évvel ezelőtt is ezt mondtam, és úgy tűnik, mostanra mások is felfedezték" – tette hozzá. „Nagyszerű munkát végez, ami számomra nem meglepetés – már (2010-ben, a Williamsnél) is fantasztikusan vezetett. Az, hogy itt, Brazíliában nehéz körülmények között megszerezte a pole pozíciót, a tehetségét bizonyította. Remélhetőleg látjuk majd ütőképes autóban."

A jelek szerint azonban erre még várnunk kell, mert úgy tűnik, Hülkenbergnek nem sikerül megállapodnia az anyagi gondokkal küszködő, ezért inkább a PDVSA által bőségesen szponzorált Pastor Maldonadóra hajtó Lotusszal.

Hülkenberg hiába gyors, nem állnak mögötte elég tőkeerős támogatók Forrás: AFP

„Nem egészen úgy áll a helyzet, hogy egyszerűen a Lotusra és a Quantumra várok" – utalt Hülkenberg a csapat állítólagos befektetőjére. „Az a cél, hogy minden részletet tisztázzunk, és listán szereplő csapatokkal tárgyalva jó megállapodást kössünk. Ez az egész szituáció a Lotusszal kapcsolatban már hetek óta húzódik, de arról szó sincs, hogy minden nap várok a hívásukra."

Hülkenberg szerepelt a Felipe Massa helyére utódot kereső Ferrari jelöltjei között is, ők azonban végül Kimi Räikkönent választották inkább. A német nem titkolja, hogy „kicsit csalódott", amiért az élcsapatok mellőzték.

„Másfelől viszont ez még csak a harmadik idényem az F1-ben, és másoknak hosszabb ideig kellett várniuk a nagy lehetőségre" – tette hozzá. „Az ember természetesen türelmetlen, szeretne minél hamarabb ütőképes autóba ülni. A Ferrarival közel jártunk (a megállapodáshoz), de végül az ismert okokból nem jött össze. A McLarenről fogalmam sincs, ők nem is érdeklődtek irántam. Nem tudom, miért."

Pillanatnyilag az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Hülkenberg marad a Saubernél, vagy visszatér előző csapatához, a Force Indiához.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!