Vágólapra másolva!
Eric Boullier megérti, ha a német nem tud tovább várni a Lotus ügyeinek tisztázódására. Hülkenberg szerint kezd hiteltelenné válni a Quantum Motorsports folyamatos ígérgetése.

Hiába szeretne a Lotus és Nico Hülkenberg együtt dolgozni a 2014-es idényben, egyre inkább úgy tűnik, hogy az istálló pénzügyi problémái miatt erre nem lesz lehetőségük. A Lotus még mindig nem tudott pontot tenni a Quantum Motorsports nevű befektetőcsoporttal folytatott tárgyalásainak végére, ezért továbbra sincs garancia arra, hogy megengedhetik maguknak Hülkenberg szerződtetését.

A svájci Blick szerint a német nem vár tovább a Lotus döntésére, és már meg is állapodott tavalyi csapatával, a Force Indiával. A szerződés aláírásához állítólag csak annyi hiányzik, hogy az indiaiak kifizessék a 2012-ből maradt tartozásaikat, valamint Hülkenberg jövő évi, 1,9 millió eurós fizetéséből is elutaljanak neki előlegként egy részletet.

„Ne aggódjatok, lesz helyem jövőre” – idézi a Blick Hülkenberget, akit a Sauber is biztosított arról, hogy adott esetben a csapatnál maradhat. A német lotusos jövője ellen szól az is, hogy nyíltan kritizálta a Quantummal folytatott huzavonát. „Már olyan régóta húzódik az ügy, hogy kezdi elveszíteni a hitelességét” – mondta. „Ha folyamatosan kitolják a határidőt, az ember végül elveszti a reményt.”

Boullier sem biztos benne, hogy a Quantum betartja az ígéretét Forrás: Renault

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, érthető, ha Hülkenberg nem tud tovább várni az istálló döntésére. „Megértem az ő helyzetét is, hiszen nagyon rossz tapasztalat volt számára, amikor a Williams elküldte őt. Nem akarja, hogy újra ez történjen vele” – utalt arra, hogy a német 2011-ben a Williams késői döntése miatt maradt ülés nélkül. „Nem hibáztathatom azért, ha a késői időzítésünk miatt más csapat mellett kötelezi el magát.”

Boullier sajnálná, ha nem dolgozhatna együtt Hülkenberggel, mert úgy gondolja, Romain Grosjeannal a Forma-1 egyik legjobb - és egyben legolcsóbb - pilótapárosát alkotnák. Bár konkrét határidőt nem tűztek ki a befektetői szerződés véglegesítésére, Boullier hangsúlyozta, hogy a Lotus hamarosan a „többi tervét” fogja követni, ha nem sikerül megegyezniük. A francia mindenesetre reménykedik benne, hogy – a csoport ígéretéhez íven - a hétvégi Brazil Nagydíjig sikerül rendezniük az ügyet.

„A csapat számára nagy jutalom lenne, ha összejönne – különösen a Genii Capitalnak, akik hisznek a csapatunkban, és az elmúlt négy évben nagyon keményen dolgoztak értünk” – méltatta az istálló tulajdonosát. „Ha sikerülne lezárni a tárgyalásokat, akkor pénzügyi szempontból évekig biztonságban lennénk.”

Ha a Lotusnak le kell mondania a Quantum pénzéről, nagy valószínűséggel a venezueali állami olajvállalat (PDVSA) támogatásával versenyző Pastor Maldonadót szerződtetik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!