Vágólapra másolva!
Ha jövőre sem sikerül megnyerniük a világbajnokságot, a spanyol elhagyhatja a Ferrarit, de Stefano Domenicali szerint az egész csapat számára nagyon fontos lenne a siker.

Fernando Alonso egyértelműen azzal a céllal szerződött a Ferrarihoz, hogy világbajnokságokat nyerjen, 2010 óta tartó közös munkájuk során azonban ez egyszer sem sikerült neki. Kétszer az utolsó futamon bukta el a címet Sebastian Vettellel szemben, 2011-ben és idén pedig esélye sem volt a sorozatos győzelmeket arató német ellen.

A spanyol a 2013-as idény közepén nyíltan kifakadt a Ferrari egyre gyengébb formája miatt, amiből sokan arra következtettek, hogy elvileg 2016-ig szóló szerződése ellenére hamarosan elhagyhatja az istállót. A spekulációknak az is alapot adott, hogy a McLaren nem titkoltan szeretné megszerezni őt a 2015-ös idényre. A híresztelések szerint 2014 lehet a vízválasztó év: ha Alonso megint lemarad a világbajnoki címről, a következő évben másik csapatnál folytathatja.

Kérdéses, hogy Alonso meddig tart ki a Ferrari mellett Forrás: Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elismerte, hogy jövőre „létfontosságú” lesz győztes autót építeniük, de szerinte ennek nincs köze Alonso jövőjéhez. „Ez az egész csapat számára kulcsfontosságú lenne” – nyilatkozta. „(Alonso) csalódottsága a mi csalódottságunk is – nem tudunk jó, legalábbis eléggé jó autót építeni egy olyan versenyzőnek, aki mindig nagyon keményen küzd.”

Domanicali szerint a csapat most teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy ütőképes autót készítsenek Alonsónak és a visszatérő Kimi Räikkönennek. Amint a csapatfőnök rámutatott, a kétszeres világbajnok idén is kiemelkedő munkát végzett, hiszen úgy végzett a bajnokság második helyén, hogy gyakran a Mercedes és a Lotus is gyorsabb volt a Ferrarinál.

„A szezon során tapasztalt problémáink miatt nagyszerű teljesítményt jelent, hogy be tudta biztosítani a második helyet” – jelentette ki. „Most megint újra kell kezdenünk. Olyan sokszor végeztünk már ezen a helyen – itt az ideje, hogy javítsunk egy pozíciót.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!