Vágólapra másolva!
Ingerült volt a Williamstől távozó versenyző az USA Nagydíj hétvégéjén, ezért vádolta meg a csapatot szabotázzsal. Összességében jónak érzi a kapcsolatát velük, csak néhány személlyel van problémája. 

Pastor Maldonado szabotázzsal vádolta meg a Williamst az USA Nagydíj szombati napján, azt állítva, hogy a csapatból valakik szándékosan rosszul állítottak be bizonyos paramétereket az autóján, hogy ne tudjon jól szerepelni. Mindez azután történt, hogy a hét elején hivatalosan is bejelentették, hogy három szezon után távozik a csapattól, ő maga pedig nem először jelentette ki, hogy fájdalom nélkül hagyja ott a története talán leggyengébb évét záró istállót.

Maldonado az időmérő első felvonásában rögtön kiesett, miközben csapattársa, Valtteri Bottas másfél másodperccel jobb időt futott, s végül a Q3-ba is bejutott. A pilóta ezt találta gyanúsnak, de a futam után már nyugodtabban értékelt, és kijelentette, hogy nem haragszik a Williams egész stábjára.

"Időnként feszült az ember, és a pillanat hevében elborulhat az agya. Három év után azonban állhat valami a háttérben e mögött" - idézte őt az ESPN-F1. "Úgy vélem, hogy túl sok feszültség gyülemlett fel bennem, és kitört belőlem. Nem vagyok őrült, nem fogok elkezdeni hasonló dolgokat mondani."

"Helytelenül cselekedtem, hiszen tiszteltem (a csapatot) a három közös évért, és ők is tiszteltek három éven át, de nagyon stresszes voltam a hétvégén, miután bejelentettem a távozást a csapattól. Lehet, hogy néhányan másképp álltak hozzám ezután, és ezt személyes sértésnek vettem."

Pastor Maldonado jóban van a Williams tagjainak nagy részével Forrás: Williams

"Nem gondolom, hogy az egész csapatra igaz volt ez, ezért nem vádolhatom meg az összes kollégámat egyetlen személy miatt" - mentegetőzött. "Igen, van a csapatnál néhány ember, akit nem kedvelek, de talán ők sem kedvelnek engem. Ez olyan, mint egy család, és egy családban lehetnek nézeteltérések."

"Összességében kiváló a kapcsolatom a csapattal, és a tagjaira szeretnék továbbra is barátként tekinteni."

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams az időmérő után a csapat nevében arról beszélt, hogy nem haragszanak Maldonadóra, aki valószínűleg az adrenalin miatt tett ilyen kijelentéseket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!