Vágólapra másolva!
A német még mindig a Lotus döntésére vár, de jelenlegi csapata is fenntart neki egy helyet. Maldonado szintén Räikkönen helyére pályázik, és optimista az esélyeit illetően.

A Forma-1 egyik legjobb formában lévő versenyzője, Nico Hülkenberg még mindig nem tudja, hol versenyezhet a 2014-es idényben, de az már biztosnak tűnik, hogy lesz helye. A német a jelek szerint még mindig a Lotus válaszára vár, ahol a Quantum Motorsportsszal függőben lévő tárgyalásaik miatt nem tudják, hogy megengedhetik-e maguknak Hülkenberg leigazolását, vagy egy szponzorokkal rendelkező versenyző mellett kell dönteniük.

Bár sokan attól tartottak, hogy Hülkenberg akár állás nélkül is maradhat jövőre, a csapatfőnök Monisha Kaltenborn vasárnap elárulta, a német a következő idényre is maradhat a Saubernél. „Ez mindenképpen jó hír” – mondta Hülkenberg a Sky Sportsnak, de arra nem adott választ, hogy egy második sauberes év lenne-e az ideális opció számára. „Először is a Forma-1-ben szeretnék maradni, a többit majd meglátjuk.”

Elképzelhető, hogy Hülkenberg jövőre is marad a Saubernél Forrás: Sauber

Az Austinban a 6. helyen célba érő Hülkenberg az utóbbi versenyeken rendre erős pontszerző helyeken végzett a Sauberrel, ezért elismerte, hogy a svájci gárda ajánlatát sem feltétlenül utasítaná el. „Olyan autót szeretnék, amivel képes lennék a mostanihoz hasonló teljesítményre – pontokat akarok szerezni, és azt sem bánnám, ha néha felállhatnék a dobogóra. A Sauber mindenképpen egy lehetséges opció” – mondta. „A döntés azonban nem teljesen rajtam múlik, még több csapattól is várok válaszokat.”

A Lotus a Williamstől távozó Pastor Maldonadóval is tárgyal, s bár a venezuelai nem mondta ki, melyik csapatnál szeretne versenyezni jövőre, erősen utalgatott arra, hogy jó helyzetben van az enstone-i alakulatnál. „Én már meghoztam a döntésemet, egyértelműen tudom, mit akarok. Már csak arra várunk, hogy aláírhassam a szerződésemet” – mondta az USA Nagydíj után. Reméli, hogy hamarosan pontot tehetnek a tárgyalások végére, hiszen „csak a megerősítésre várunk.”

A Sky vasárnap a Quantum vezérével, Mansoor Ijazzal is beszélt. Az üzletember továbbra is biztos benne, hogy nyélbe ütik a megállapodást a Lotusszal, bár az ígért összeget még mindig nem utalták el nekik. Ijaz biztos benne, hogy a jövő hét végéig pontot tehetnek az ügy végére, ráadásul „lehet, hogy az előzetes tervekhez képest sokkal több pénzt fektetünk be a csapatba”. A Quantum azt ígéri, hogy komoly szponzorokat is keres majd a Lotusnak, de az istállónál egyre türelmetlenebbek az elhúzódó tárgyalások miatt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!