Vágólapra másolva!
Szerinte „ég és föld” volt a különbség az abu-dzabi és az austini tempója között. Rosberg csalódott, hiszen a 9. helynél sokkal jobb eredmény volt az autójában.

Lewis Hamilton az USA Nagydíj időmérője után még abban reménykedett, hogy vasárnap dobogóra állhat, de végül a negyedik helyének is nagyon örült. Az autóját ugyanis sokkal jobbnak érezte, mint két héttel ezelőtt Abu-Dzabiban, ahol végig küszködve csak a 7. helyen tudott célba érni. A brit szerint sokat segített neki, hogy Austinban egy új kasztnival versenyzett, miután a régin repedéseket fedeztek fel.

„Nagyon jó érzés volt végre egy olyan autót vezetni, amellyel pozíciókért harcolhattam, és előreléphettem” – nyilatkozta Hamilton. „Ma sokkal jobbnak éreztem az autómat, az új kasztni sokat számított.”

A brit a rajtnál megelőzte Mark Webbert, és feljött a 3. helyre. Az ausztrál később visszavette tőle a pozíciót, de Hamilton elárulta, csak úgy tudta végrehajtani az egykiállásos stratégiáját, hogy nem bonyolódott komoly csatába a Red Bull-lal. „Viszonylag könnyen fel kellett adnom a 3. helyemet, mert a taktikánk miatt fontos volt, hogy vigyázzak a gumijaimra. Ma amúgy is az volt a legfontosabb, hogy a Ferrari előtt végezzünk” – mondta Hamilton, akinek sikerült is egy hellyel megelőznie Fernando Alonsót. A spanyol a verseny utolsó szakaszában közel került hozzá, de a brit biztos volt benne, hogy sikerül visszavernie a támadást.

Hamiltonnak Austinban a Ferrari volt a fő ellenfél Forrás: AFP

„Semmiképpen nem engedtem volna el Fernandót magam mellett. Készen álltam arra, hogy előzéssel fog próbálkozni, és erre az esetre tartalékoltam néhány tizedet” – árulta el. „Nehéz versenyeken vagyunk túl, ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat ilyen keményen dolgozott. Mindent megteszünk azért, hogy Brazíliában bebiztosítsuk a második helyünket a konstruktőri bajnokságban.”

Mivel Nico Rosberg a másik Mercedesszel a 9. helyen végzett, Felipe Massa viszont nem szerzett pontot, a németek 15 pontra növelték az előnyüket a Ferrari előtt. Rosberg elmondta, ez az egyetlen pozitívum a hétvégéjében, a 13. helyről rajtolva ugyanis vasárnap sem tudott sokat előrelépni. „Volt néhány szép előzésem, de az egykiállásos taktika miatt arra sem volt lehetőségem, hogy a stratégiából kihozzak valamit” – magyarázta. „Csalódást jelent, hogy csak a 9. helyen sikerült célba érnem, hiszen az autónk gyorsabb volt ennél.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!