Vágólapra másolva!
Örül, hogy az erőfeszítései végre pontokat is eredményeztek. Szerinte a 2014-re tervezett kipufogó-rendszer is sokat segített a Williamsnek Austinban.

Bár Valtteri Bottas a 2013-as idény eddigi versenyein sem vallott szégyent, egészen az USA Nagydíjig kellett várnia arra, hogy feliratkozzon a pontszerzők listájára. A Williams fennállása egyik leggyengébb szezonját tudhatja maga mögött, az eddigi 17 versenyen mindössze egy pontot szereztek Pastor Maldonado révén. Bottas rendkívül boldog volt, hogy a Texasban elért 8. helyével további négy egységet gyűjtött a csapatának.

„A stratégia, a rajt, a bokszkiállás, minden remekül ment. A csapat nagyszerű munkát végzett. Tényleg úgy érzem, hogy ezt megérdemeltük” – nyilatkozta a finn, aki egész hétvégén gyorsnak tűnt, az időmérőn a Q3-ba is bejutott. Bottas elismerte, nagyon jó érzés, hogy végre egy versenyképesebb autóval is bizonyíthatta a tehetségét.

„Az emberek végre tisztább képet kaphattak arról, hogy mire vagyok képes az autóban. Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el – a csapattal együtt én is erre törekszem. Persze szeretnénk ennél is előrébb végezni, de most ezzel az eredménnyel is nagyon elégedettek lehetünk” – lelkendezett.

Bottas elsőre mindjárt 4 pontot szerzett Forrás: Williams

A Williams az Abu-Dzabi Nagydíj óta az új, 2014-re tervezett kipufogójával kísérletezik, és a Coanda-stílusú rendszer elhagyása óta láthatóan jobb teljesítményre képesek. „Ez sokat számított, különösen ezen a pályán" – ismerte el Bottas. „Az autónk beállításain is jó irányba változtattunk.”

„Tényleg mindent jól csináltunk, főleg a gumikkal – az időmérőn és a versenyen is jól bántunk velük. A rádión végig pontos utasításokat kaptam a csapattól, hogyan menedzseljem a gumikat."

Bottas csapattársa, Pastor Maldonado csak a 17. helyen ért célba, miután az első körben ütközött Adrian Sutillal, és ki kellett állnia a bokszba egy új első szárnyért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!