Vágólapra másolva!
A német kiesett, mert a széles egyenesben összeakadt a venezuelaival, aki szerinte nem hagyott neki elég helyet.

Az USA Nagydíj elején be kellett küldeni a Safety Cart, mert Adrian Sutil Force Indiája nagy sebességgel a falnak csapódott az austini pálya hátsó egyenesében. Úgy tűnt, hiába szokatlanul széles a texasi aszfaltcsík, Sutil és a mellette haladó Pastor Maldonado az első körben nem fértek el rajta egymás mellett.

„Én voltam belül, amikor átvágott előttem" – jelentette ki a venezuelai. „Kockázatos manőver volt, de előfordul az ilyesmi." Maldonadót hét körrel később narancs-fekete zászlóval kiintették a bokszba, mert Williamsének első szárnya lelógott a földig, potenciálisan veszélyeztetve másokat is. A venezuelai a javítás után többé nem cserélt kereket, tehát a maradék 48 kört egyetlen szett gumival tette meg, de csak a 17. helyen ért célba.

Eseménydús volt az USA Nagydíj első köre Forrás: AFP

Sutil viszont még rosszabbul járt: az autója a koccanástól keresztbe fordult, és a Williams előtt átvágódva a pálya melletti korlátnak csapódott. Ő, bár mindkettejük mellett több méternyi hely volt, úgy érezte, Maldonado ráhúzta a kormányt.

„Jól rajtoltam, javítottam néhány helyet, de aztán Maldonado valamiért a balhátsó kerekemnek ütközött az egyenesben, és elvesztettem az irányítást az autóm felett" – mondta. „Ez nagyon széles pálya, felesleges volt, ami történt. Én csak tartottam az ívemet, mindkét oldalamon rengeteg hely volt, nem értem, miért kellett összeütköznünk. Nem volt nagy a koccanás, de 300-nál egy ekkora is elég."

Sutil legutóbb a Magyar Nagydíjról esett ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!