Vágólapra másolva!
Az időmérő után azt sugallta, hogy babráltak az autójával, ezért nem tudta tartani a lépést csapattársával, Bottasszal.

Pastor Maldonado burkoltan, de félreérthetetlenül azzal vádolta a Williamst, hogy amióta bejelentette a távozását, hátráltatják a csapaton belül, Valtteri Bottast részesítve előnyben.

A fiatal finn már eddig is 10:7-re vezetett Maldonadóval szemben az időmérőkön, ám Austinban feltűnően nagyra nőtt köztük a különbség: Bottas megnyerte a Q1-et, a venezuelai viszont 1,530 másodperccel lemaradt tőle, így a 18. helyen végezve kiesett. Bár a délelőttihez képest megváltozott pályaviszonyok miatt több más élvonalbeli versenyző sem jutott be a döntőbe, Maldonado provokatív elmélettel állt elő.

„Tegnap nehezen kezdődött a hétvége, ma délelőtt is gondjaim voltak, aztán az időmérőn még rosszabb lett a helyzet" – mondta élő adásban, mosolyogva a Sky Sportsnak. „Soha nem sikerült száz százalékot kihoznom a gumikból, olyan volt, mintha valaki az autómon babrálna a keréknyomással és a hőmérséklettel. Nem világos, hogy mi történt, de már csak egyetlen versenyt kell kibírnom itt."

Maldonado keményen beszólt a Williamsnek Forrás: AFP/Georges Decoster

A kérdésre, hogy mivel magyarázza a Bottashoz képesti különbséget, Maldonado azt felelte: „Nehéz megmondani. Ezt inkább a csapattól kellene megkérdezni, azoktól a srácoktól, akik az autómon dolgoznak. Teljesen nyilvánvaló." Amikor a riporter bővebb magyarázatot kért a kijelentésére, Maldonado elvigyorodott. „Nem tudom" – válaszolta. „Őket kellene megkérdezni..."

A BBC-nek később már diplomatikusabban fogalmazott. „Fogalmam sincs, és nem is érdekel. Már a következő évre koncentrálok. Ennek a történetnek vége" – jelentette ki. A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams elnézően fogadta, amikor értesült a csapattól állítólag önként távozó Maldonado nyilatkozatáról, az adrenalinnak tulajdonítva a kirohanását. "A mérnökök segítségével rá fogunk jönni, hogy mi volt a baj, de ilyesmit a Williams sohasem tett, és nem is tenne a története során" - szögezte le, hangsúlyozva, hogy nem haragszanak Maldonadóra a távozása miatt.

Bottas végül a 9. rajtkockát szerezte meg, ami azonban nem az eddigi legjobb eredménye, Montrealban ugyanis 3. lett az időmérőn.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!