Vágólapra másolva!
Gutiérrezt tíz hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson, Chiltont pedig már a verseny előtt bokszutcai áthajtással sújtották.

Az USA Nagydíj sportfelügyelői az időmérő után két versenyzőt is megbüntettek Pastor Maldonado akadályozása miatt.

Esteban Gutiérrez a Q1 elején cikázva melegítette a gumijait, és közben nem vette észre, hogy a Williams hátulról közeledik hozzá, így majdnem összeütközött vele. „A 12-es rajtszámú autó ok nélkül feltartotta a 16-os rajtszámút a 19-es és 20-as kanyar között, a sportfelügyelők megítélése szerint veszélyes manővereket hajtva végre" – állt a hétvégén Nigel Mansell által segített háromfős testület indoklásában.

Gutiérrezt, aki pedig az előkelő 10. helyre kvalifikálta Sauberjét, szigorúan büntették: tíz hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson, tehát a 20. kockából kell majd nekivágnia az 56 körös távnak.

Max Chilton Maldonado mellett Adrian Sutilt is feltartotta a Q1-ben, ezért rá olyan ítéletet szabtak ki, hogy a verseny első öt körében egyszer át kell majd hajtania a bokszutcán. Ilyen büntetést eddig csak egy alkalommal osztottak ki, Japánban Charles Picet sújtva vele.

Mivel Jenson Buttont piros zászló hatálya alatti előzés miatt már korábban 3 hellyel hátrébb sorolták, Pic Caterhamjében pedig kicserélték a sebességváltót, amiért automatikusan 5 helyes büntetés járt, az austini verseny rajtrácsa jelentősen módosult az időmérő eredményéhez képest.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!