Vágólapra másolva!
Gérard Lopez elismerte, hogy a hétszeres világbajnok is szerepelt a csapat hét fős listáján. A Lotus egyre türelmetlenebb a Quantum Motorsportsszal.

A Lotus tulajdonosa, Gérard Lopez megerősítette, hogy Michael Schumacherrel is felvették a kapcsolatot, amikor az utolsó két futamot kihagyó Kimi Räikkönen helyettesét keresték. Noha a hétszeres világbajnok elutasította az ajánlatot, Lopez nem bánja, hogy tett egy próbát a 44 éves német visszacsábítására.

„Egy tapasztalt versenyzőre volt szükségünk” – mondta az Autosportnak a tulajdonos, aki végül Heikki Kovalainennel állapodott meg. „(Schumachert) nem soroltuk Heikki elé vagy mögé, de valóban felhívtunk néhány embert, hogy lássuk, hogyan is állunk vele.”

Lopez bevallotta, elképzelése sem volt, hogy Schumacher hogyan reagál a Lotus megkeresésére. „Még mindig nagy rajongója vagyok a Forma-1-nek, és rajongóként nagyon izgalmas lett volna, ha összejön” – mondta. „Nem tudom, hogy komolyan átgondolta-e a lehetőséget, sőt azt sem, hogy mi komolyan gondoltuk-e – de úgy döntöttünk, fel kell hívnunk.”

A tulajdonos annyit árult el, hogy Schumacher a csapat hét jelöltjének egyike volt. Az Autosport szerint rajta kívül Kovalainent, Nico Hülkenberget, Pastor Maldonadót, Rubens Barrichellót, Kamui Kobajasit és a tesztpilóta Davide Valsecchit kereste fel a Lotus.

Schumacher tavaly év végén vonult vissza a Forma-1-ből Forrás: Mercedes

Valsecchi Austinban elárulta, nagyon csalódottan fogadta a Lotus döntését, hiszen arra számított, hogy tartalékversenyzőként ő kapja majd a lehetőséget. Lopez szerint azonban az olasznak túl nagy nyomás alatt kellett volna debütálnia, mert a csapat még harcban áll a Ferrarival a konstruktőri bajnokság 3. helyéért. Azt állítja, Valsecchit ültette volna az autóba, ha Räikkönen a szezon közepén dőlt volna ki, az utolsó két futamon azonban ez „igazságtalanul” nagy terhet helyezett volna a vállára.

„Tudjuk, hogy nem tenne jót neki, ha az utolsó két versenyen kellene beugornia, miközben még a Ferrarival küzdünk” – magyarázta Lopez. „A helyében én is ölni tudnék azért, hogy vezethessek. Valóban megérdemli a lehetőséget, de azt nem érdemli meg, hogy egy olyan helyzetnek tegyük ki, amikor Romain (Grosjeannal) együtt a konstruktőri bajnokság harmadik helyéig – vagy még feljebb – kellene repítenie minket.”

Lopez Austinban elárulta, a Lotusnak még mindig nem sikerült véglegesítenie a Quantum Motorsportsszal kötendő befektetői szerződését. Noha a csoport elnöke a múlt héten úgy nyilatkozott, ők minden szükséges lépést megtettek, állítólag még mindig nem utalták át a Lotusnak a kívánt összeget. „Csak ők állították, hogy megkötöttük a szerződést. Ez nem így van” – jelentette ki Lopez, majd elmondta, sokáig már nem tudnak várni a Quantumra.

„Más lehetőségeink is vannak. Fontos, hogy a megfelelő partnert válasszuk – ők annak tűntek, de most már nem tudom, hogy lesz-e belőle valami” – ismerte el. „Ha nem? Akkor továbbra is mi magunk irányítjuk majd a csapatot, és eldöntjük, mihez kezdjünk. Az biztos, hogy nem tudunk örökké várni.”

Bár a Lotus nyilvánvalóan anyagi problémákkal küzd, Lopez azt állítja, a csapat jövőjét nem befolyásolja a Quantummal folytatott tárgyalások kimenetele, és az sem létfontosságú, hogy más befektetőket találjanak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!