Vágólapra másolva!
Sikeres hátműtéten esett át Strasbourgban, néhány napos pihenő után megkezdődhet a felépülése.

Kimi Räikkönen fájós hátát, amellyel egy 2001-es tesztbaleset óta küszködött, csütörtökön megműtötték a strasbourgi egyetemi kórházban. A sikeres beavatkozást Afsin Gangi vezette. „Kiminek most néhány napig pihennie kell, aztán már a jövő hét elején megkezdődhet a rehabilitációja" – közölte jelenlegi csapata, a Lotus. „A pályán és Enstone-ban is mindenki mielőbbi felépülést kíván neki."

Sikeres volt Räikkönen hátműtéte Forrás: AFP

Räikkönen a múlt hétvégén a Lotust is meglepte azzal, hogy úgy döntött, előrehozza régóta esedékes hátműtétét a szezon végére. A konstruktőri 2-3. helyért a Ferrarival versenyben lévő istállónak emiatt sebtében kellett keresnie valakit Räikkönen autójába az USA és a Brazil Nagydíj előtt. Miután Nico Hülkenberggel nem sikerült megállapodniuk, saját tartalékpilótájuk, Davide Valsecchi helyett Heikki Kovalainent választották.

Az időzítést sokan gyanúsnak találták, mert Räikkönen néhány nappal azelőtt járt üléspróbán a Ferrarinál, ahol jövőre ismét versenyezni fog, hogy értesítette a Lotust a döntéséről. A teljes felépülése várhatóan négy-hat hetet vesz majd igénybe, így a január végén kezdődő tesztszezonra már újra formában lesz.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!