Társoldalunk:

Kvjat vissza sem akarta adni az autóját Vergne-nek

2013.11.15. 22:16

Az orosz sajnálta, hogy az első austini szabadedzés után vissza kellett adnia az autóját Vergne-nek. Elégedett az eredményével, és azt sem bánja, hogy lerövidítették az edzést. 

A Toro Rosso az USA Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén vetette be először a 2014-re szerződtetett Danyiil Kvjatot, és a fiatal orosz nem is vallott szégyent: úgy végzett a 17. helyen, hogy csak 2 tizeddel maradt el a csapat állandó versenyzőjétől, Daniel Ricciardótól. A 19 éves Kvjat elmondta, örül az eredményének, bár a legfőbb célja az volt, hogy hozzászokjon az autóhoz.

„Két tizeddel voltam lassabb, mint Daniel. Nem tudom, ő milyen keményen hajtott, de így is jó volt látni az eredménylistát, nagyon biztató érzés volt” – magyarázta a GP3 idei bajnoka. „Nem akartam őrültséget csinálni – nem úgy vezettem, mintha egy időmérőn kellett volna mért kört futnom, hiszen még nem bízom teljesen az autóban.”

Kvjat a bemutatkozás minden körét élvezteForrás: Origo

Kvjat most vezethette másodszor a Toro Rossót, erre először a fiatal versenyzők júliusi tesztjén volt lehetősége. Bár a helikopterrel kapcsolatos problémák miatt lerövidített edzésen nem tudott annyi időt az autóban tölteni, mint szeretett volna, nem bánkódik emiatt. „Örülök, hogy megtehettem 20 kört az autóval, mindegyiket élveztem” – mondta. „Úgy lett volna tökéletes, ha másfél óráig körözhetek, de nem így alakult. Nincs ezzel semmi probléma.”

Kvjat elárulta, szívesen maradt volna Jean-Eric Vergne autójában a második szabadedzésre is. „Kicsit furcsa érzés volt, hogy a gyakorlás végén át kellett adnom az autómat – nagyszerű lett volna, ha folytathatom” – nyilatkozta. „De ez így működik, lépésről lépésre kell haladnom. Alig várom a következő szezont.”

Kvjat az idei utolsó nagydíjon, Brazíliában is részt vehet a pénteki első szabadedzésen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!