Vágólapra másolva!
Úgy érzi, idén kevesebbet kapott a csapattól, mint amennyit adott neki. Jobb helyet keres magának.

Pastor Maldonado egyáltalán nem kesereg amiatt, hogy jövőre nem maradhat a Williamsnél, miután a csapat Felipe Massát választotta helyette. Ellenkezőleg: azt állította, kifejezetten boldog. „Már néhány hónapja tárgyaltam velük, mert távozni szerettem volna. Ez van. Nagyon örülök" – mondta a FOTA austini rajongói fórumán. „Én döntöttem így. Szingapúrban határoztam el, hogy el akarom hagyni az istállót, tehát ez száz százalékig rajtam múlt."

Miután elhódította a GP2 bajnoki címét, Maldonado 2011-ben a Williamsszel lépett tovább a Forma-1-be, ahol gyors, de nem elég kiegyensúlyozott, ráadásul ütközésekre hajlamos versenyzőként szerzett hírnevet. A tavalyi Spanyol Nagydíjon még egy meglepetésgyőzelmet is sikerült aratnia, idén azonban, a csapat történetének leggyengébb évében, még pontot is csak egyszer, a Hungaroringen tudott szerezni.

Maldonado kertelés nélkül kijelentette, hogy „szerintem én többet adtam a csapatnak, mint a csapat nekem. Tavaly arattunk egy győzelmet, nagyon jó eredményt értünk el, és idén is volt néhány egész jó versenyünk. Ez azonban nem minden. Én többet szeretnék ennél, többet várok az F1-től."

Maldonado örül, hogy kikerül a Williamstől Forrás: Williams

A venezuelai, akivel együtt támogatója, a PDVSA is elhagyja a Williamst, elismerte, hogy sokat tanult a kudarcokkal teli idény során. „Ez kétségtelenül nehéz szezon volt nekem és a csapatnak is. A döntésem azért született meg, mert nem voltam elégedett itt" – tette hozzá. „Ki akartam próbálni valami mást, amire a pályafutásom szempontjából néha talán egyébként is szükségem van. Nehéz, de helyes döntést hoztam."

Egyelőre nem dőlt el, hogy Maldonado hol fog versenyezni 2014-től. A legjobb esélye a Lotusnál kínálkozik, oda azonban valószínűleg csak akkor kerülhet be, ha a csapat nem tud megállapodni új befektetőjével, a Nico Hülkenberget előnyben részesítő Quantum Motorsportsszal.

„Valóban tárgyalunk a Lotusszal, de van pár másik lehetőségem is" – hangsúlyozta Maldonado. „Lehet, hogy már van is egy konkrét elképzelésem. Azon dolgozunk. Remélem, hogy hamarosan kiderül, mit fogok csinálni jövőre."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!