Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj előestéjén bejelentették az új igazolásukat. A dán azt mondja, az egész életét a versenyzésre tette fel.

A McLaren csütörtök délután hivatalosan is bejelentette, hogy 2014-ben az újonc Kevin Magnussen váltja a menesztett Sergio Pérezt. A 21 éves dán versenyző, akinek régóta ők egyengetik a pályafutását, tavaly és idén összesen három napot tesztelt a csapatnál, jó benyomást téve a menedzsmentre.

„Kevin egyértelműen rendkívül tehetséges és elszánt, ezért nagyon bízunk benne" – mondta a McLaren F1 főnöke, Martin Whitmarsh. „Ráadásul minden alkalommal borzasztóan gyors volt, amikor Forma-1-es autót tesztelt, módszeresen dolgozott, és a visszajelzései elsőrangúak voltak."

„Emellett tényleg kiemelkedő módon nyerte meg a World Series by Renault 3.5-ös bajnokságot, bizonyítva, hogy nem csupán lenyűgöző tempóra képes, hanem egyre érettebb, és képes megfelelően struktúrálni és kezelni egy egész bajnoki hadjáratot."

Magnussen már többször tesztelt a McLarennel Forrás: McLaren

Magnussen, aki egyébként a korábbi F1-es versenyző Jan fia, „repesett az örömtől", amiért a McLarennél mutatkozhat be. „Egyszerűen fogom mondani: ez a csapat a legjobb" – jelentette ki. „Már kicsi gyerekkorom óta az volt az álmom, hogy a McLarennél versenyezhessek. Nem túlzás kijelenteni, hogy az életem jóformán összes napját annak a célnak szenteltem, hogy egyszer majd bekerüljek hozzájuk."

„Mindenkit nagyon tisztelek a McLarennél, ezért most köszönettel tartozom mindenkinek, de elsősorban Martinnak és a vezérkar többi tagjának azért, hogy esélyt adnak nekem."

Magnussen külön örül, hogy Jenson Button, a 2009-es világbajnok lesz a csapattársa. „Ő természetesen rendkívül gyors, ugyanakkor nagyon tapasztalt is, és technikai téren rengeteget tud. Nem mellesleg Forma-1-es világbajnok, ami egyszer majd én is szeretnék lenni, ezért igyekszem majd minél többet tanulni tőle" – mondta.

Pérez, akinek mindösssze egy szezon után kell távoznia a McLarentől, elismerte, hogy a rendelkezésére álló idő rövidsége miatt nehezen tud ülést találni magának 2014-re.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!