Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője önkritikusan nyilatkozott az Abu-Dzabi Nagydíj után, és arra is panaszkodott, hogy az autójának gyenge a végsebessége. A Mercedes ennek ellenére növelte előnyét a Ferrarivaé szemben, az olasz csapatnál azonban bíznak a fordításban.

Miközben Nico Rosberg elégedetten szállt ki az autójából az Abu-Dzabi Nagydíj leintése után, mert a Red Bull versenyzőin kívül ő volt a leggyorsabb, Lewis Hamilton csalódottan és önkritikusan vette tudomásul, hogy csak a 6. helyen ért célba. "Nico eredménye egyértelműen megmutatja, hogy az autó jobb, mint amit én ki tudok hozni belőle" - nyilatkozta. "Nico remekül gyűjti a pontokat a csapatnak. Keményebben kell dolgoznom, hogy én is ugyanezt tehessem."

Hamiltonnak nem volt sima a verseny felvezetése, hiszen azután, hogy az utolsó időmérős körét tönkretette a megsérült futómű, a rajt előtt a szerelőknek sebtében ki kellett cserélniük az autó hátsó fékjeit is. A brit versenyző, aki egymás után a hatodik futamon maradt le a dobogóról, azt mondja, már hosszabb ideje küszködik, és főleg a végsebességgel van baja.

"Amikor eljön a futam ideje, nem tudom, hogy mi történik. Szenvedek, ez már versenyek óta így van" - jelentette ki. "Kínlódok az előzéssel. A Ferrarik az egyenesek felénél elhúznak mellettem, és amikor a kanyar előtt adódik egy kis rés, már túl késő."

"Amikor nem volt előttem forgalom Abu-Dzabiban, akkor sem voltam gyors. Amikor valaki előtt mentem, megelőztek. Olyan volt, mintha 50 kilónyi plusztömeget cipelt volna az autóm."

Lewis Hamilton nincs jó formában Forrás: AFP

A Mercedes ennek ellenére 11 pontra növelte előnyét a Ferrari, illetve 37-re a Lotus előtt a konstruktőri bajnokság 2. helyén, újabb lépést téve modernkori F1-es részvételének legjobb eredménye felé.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azonban bízik benne, hogy Fernando Alonso és Felipe Massa elég jó lesz az eredmény megfordításához. "Két héttel ezelőtt, Indiában ugyanolyan gyorsak voltunk, mint a külön ligában lévő Red Bullt leszámítva bárki más. A többiekkel abszolút versenyben voltunk, ezért magabiztos vagyok, hogy megszerezhetjük a második helyhez szükséges pontokat" - mondta az Abu-Dzabi Nagydíj után. "Még van két futam, hiszem, hogy azokon visszatámadhatunk a Mercedes és a Lotus ellen."

Domenicali elmondta, hogy az F138-as modell a kigyorsításoknál nem elég erős, illetve melegebb körülmények között nem működik elég jól.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!