Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők azért kegyelmeztek meg neki, mert visszatért a parc fermébe.

Sebastian Vettel Indiához hasonlóan Abu-Dzabiban is gumiégetéssel ünnepelte a győzelmét, a sportfelügyelők ezúttal azonban nem intézkedtek az ügyben. A német a múlt héten megrovást kapott egy hasonló esetért, a Red Bullt pedig 25 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtották.

A négyszeres világbajnok ezúttal nem vétett a szabályok ellen, hiszen az akció után visszatért a parc fermébe, ráadásul nem a pályán, hanem a bukótérben forgatta meg a Red Bullt. Ezzel szemben Indiában a levezető kör után a rajtrácson állt meg parádézni, majd kiszállt az autóból, és otthagyta.

"Betartottam a szabályokat” – mondta Vettel a mostani eset után. „Remélhetőleg tudunk üzemanyagmintát adni, mert elég sok benzint égettem el.” A csapatfőnök Christian Horner a rádión viccesen figyelmeztette versenyzőjét, hogy ezúttal neki kell kifizetnie az esetleges büntetést.

Sebastian Vettel (Red Bull) Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!