Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők szigorúbbak lesznek, mint Indiában - a célegyenesre ráfordító kanyar kiszélesítéséért akár törölhetik is a versenyzők időmérős köridejét.

Az FIA már a hétvége kezdetén bejelentette Abu-Dzabiban, hogy a sportfelügyelők nem lesznek olyan elnézőek a futamon a kanyarlevágásokkal szemben, mint Indiában. A pénteki versenyzői eligazításon azonban az időmérőre is komoly szankciókat helyeztek kilátásba.

A megbeszélésen hosszas vita után abban egyeztek meg, hogy a célegyenesre ráfordító 21-es kanyar kiszélesítése előnyhöz juttatja a versenyzőket, ezért a sporfelügyelők kiemelt figyelmet fordítanak majd a pálya ezen szakaszára. Az Autosport értesülései szerint a pilótákat figyelmeztették, hogy amennyiben a 21-es kanyarban elhagyják a pályát az időmérőn, törölhetik az aktuális köridejüket.

Komoly következményei lehetnek a pályaelhagyásnak Forrás: Ferrari

A pénteki szabadedzéseken egyébként nem volt ritka látvány, hogy a versenyzők szélesen fordultak a célegyenesre. Büntetés csak akkor jár ezért, ha mind a négy kerékkel túlcsúsznak a pálya területét jelző fehér vonalon. Amennyiben valamelyik kerék még érinti a pályát, nem kell szankciótól tartaniuk.

A versenyzőknek múlt héten Indiában engedélyezték, hogy több ponton négy kerékkel is elhagyják a pályát, különösen az időmérőn, mert az FIA úgy vélte, a vonalvezetés jellege miatt egy gyors körben nem lehetséges elég precízen vezetni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!