Vágólapra másolva!
A Lotus 35 százalékát megvásárolni tervező Quantum Nico Hülkenberg szerződtetését támogatná, azonban az üzlet meghiúsulása esetén a csapat Pastor Maldonado mellé teheti le a voksát. Teljes a káosz a versenyzőpiacon.

A Lotus jövője nagyban függ attól, hogy sikerül-e megegyezniük a Quantum Motorsportsszal, amely 35 százalékos tulajdonrész megvásárlásával húzná ki a bajból az anyagi gondokkal küszködő csapatot. Ha ez összejön, a csapat leigazolhatja az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Nico Hülkenberget, ráadásul az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Quantum is a németet akarja a csapatban látni jövőre.

„(Romain) Grosjeannal és Hülkenberggel a legjobb versenyzőpárosunk lenne a jövőben” – ismert el Gérard Lopez csapattulajdonos is, aki a megegyezésig saját zsebéből kénytelen finanszírozni a csapatot.

Amennyiben mégsem tudnak megegyezni a Quantummal, valószínűleg a PDVSA olajvállalat pénzügyi támogatását élvező Pastor Maldonado kaphat lehetőséget. Ezzel Hülkenberg nehéz helyzetbe kerülhet, ami sokak szerint ismét megmutatja, hogy a mai Forma-1-ben a tehetségnél sokkal nagyobb szerepe van a pénznek.

„Harminc évvel ezelőtt egy Hülkenberghez hasonló srácra már rég lecsapott volna az egyik élcsapat” – mondta Alain Prost a versenyzőről, aki korábban a Ferrarinál megüresedett helyre is esélyes volt.

Hülkenberg jövője veszéyben van Forrás: Sauber

A legfrissebb hírek szerint Hülkenberget a Force India is visszavárná, ezzel viszont Paul di Resta helye kerülhet veszélybe – Adrian Sutil ugyanis minden bizonnyal hosszabbított a csapattal. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy a Max Chilton a mögötte álló Aon biztosítóóriás támogatásával is egyre közelebb kerül az indiai istállóhoz. Az újonc helyét a Marussiánál a McLaren tesztpilótája, Kevin Magnussen venné át, akit a wokingi csapat nagyon szeretne jövőre versenyzési lehetőséghez juttatni.

Hülkenberg utolsó esetben az egész idényben vergődő Saubernél is maradhat, az orosz üzleti kapcsolatokat építgető csapat azonban jelenleg inkább a zöldfülű Szergej Szirotkint szeretné látni a szintén erős anyagi háttérel rendelkező Esteban Gutiérrez mellett. „Egyértlemű célunk, hogy bejuttassuk őt a Forma-1-be” – ismerte el Monisha Kaltenborn csapatfőnök Szirotkinra utalva.

Hogy még nagyobb legyen a kavarodás, a Saubernél felmerült opcióként Maldonado is, aki érthető módon nagyon kapós lett a pénzügyi gondokkal küszködő csapatok között. „Jelenleg is dolgozunk az ügyön, és a lehető legjobb döntést fogjuk hozni, hogy a számomra legjobb csapathoz kerülhessek” – fogalmazott a venezuelai, akinek döntése nagyban meghatározhatja a versenyzőpiac további alakulását.

Jelenleg a Red Bullon, a Mercedesen és a Ferrarin kívül csak a Toro Rosso versenyzőpárosa biztos jövőre, a kiscsapatoknál pedig egyedül Jules Bianchinak van aláírt szerződése jövőre.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!