Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel hibázott utolsó gyors körében, ezért nem tudta megverni csapattársát az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén. Mark Webber ezúttal nem engedné kicsúszni a kezéből a győzelmet.

Mark Webber egy fantasztikus körrel szerezte meg a pole pozíciót Abu-Dzabiban, így Japán után ismét csapattársa elől rajtolhat a vasárnapi futamon. "Szuzukában már az első körben elvesztette a vezetést, most azonban bizakodó. „Már nagyon várjuk a holnapi versenyt” – fogalmazott az ausztrál, aki idén még nem állt a dobogó legfelső fokán. „Abszolút van esélyem a győzelemre."

Pedig a kvalifikáció elején még nem volt elégedett a Red Bull-lal, időközben azonban sikerült megtalálniuk a megfelelő beállításokat.

„A Q1 és a Q2 nem indult a legjobban, de változtattunk az autónk, és az időmérő folyamán egyre kényelmesebben éreztem magam benne. Tudtam, hogy még javulnom kell a pálya egyes részein, ahol Sebastian már remek munkát végzett, így megpróbáltam hozzá hasonló időt futni, és emellett továbbra is hozni a szintet azokon a részeken, ahol már addig is jól mentem” – magyarázta.

„Mark fantasztikus körrel szerezte meg a pole pozíciót, 1 tizedmásodperccel Sebastian előtt, így a Red Bullé az első sor, ami a lehető legjobb rajtpozíció a holnapi versenyre” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök, aki szerint a holnapi futamon a gumik viselkedése ismét nagyban befolyásolhatja majd a végeredményt.

Webber nagyon összeszedett volt Forrás: Origo

A 2. helyet megszerző Sebastian Vettel az időmérő elején még úgy érezte, a Mercedesek jelentik majd rájuk a legnagyobb veszélyt, végül azonban saját csapattársával gyűlt meg a baja.

„Mark nagyon jó kört rakott össze, gratulálok neki. Egy kicsit jobban kellett volna teljesítenem, de nem tudom, az mire lett volna elég. Mark megérdemli a mai pole pozíciót; jó kört futott, és nem követett el hibát” – dicsérte csapattársát.

A négyszeres világbajnok hibázott az utolsó gyors körében, már az első szektorban hátrányba került, így nem tudta megjavítani Webber köridejét. „Bocs srácok, ez az első kanyarban ment el” – mondta a csapatrádión.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!