Vágólapra másolva!
A spanyol versenyző konstatálta, hogy a Ferrari az időmérőre sem javult sokat Abu-Dzabiban, ugyanakkor elmondta, hogy a továbbjutásról döntő körében értékes időt vesztett, és ezért nem vehetett részt a Q3-ban.

Beigazolódott a Ferrari előzetes félelme: Abu-Dzabiban a csapat autói a szabadedzéseket követő időmérőn sem tudták felvenni a versenyt az élmezőnnyel, és nemhogy a Red Bullokat, a Mercedeseket és a Lotusokat sem tudták megszorongatni, sőt, előrébb végző pilótájukat, a 8. Felipe Massát még Nico Hülkenberg Sauberje is megelőzte.

A helyzet annyira rosszul alakult Fernando Alonso szempontjából, hogy a spanyol még a Q2-ből sem jutott tovább, idén első alkalommal. "Az egész hétvége nehéz volt számunkra, egyik edzésen sem voltunk versenyképesek, és az időmérő sem alakult másképp" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Nem volt tiszta a köröm a Q2-ben, jó pár tizedet vesztettem."

Fernando Alonso idén először nem vehetett részt a Q3-ban Forrás: AFP

A kvalifikáció második fordulójából Massa is csak utolsóként továbbmenni, bár az összképhez hozzátartozik, hogy nagyon szoros volt a mezőny: a Red Bull és a Mercedes párosa mögött ötödikként végző Sergio Pérez és Alonso legjobb ideje között kevesebb, mint három tizedmásodperc volt.

Alonso a Twitterre kirakott bejegyzésében azt állította, hogy "még mindig magabiztos", elsősorban azért, mert a Q2-es búcsújával megspórolt egy szett vadonatúj lágy gumit.

Massa nem annyira csalódott, elmondása szerint "a dolgok jobban alakultak", mint várta. "Aggódtam, hogy nem jutok be a Q3-ba, de szerencsére a (Q2-es) körömben mindent kihoztam az autóból" - mondta. A Ferrari Abu-Dzabiban elsősorban a kanyargós utolsó szektorban kínlódott, itt volt a legnagyobb a lemaradásuk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!