Vágólapra másolva!
Hamarosan felbonthatják a támogatói szerződést a csapat és a venezuelai PDVSA olajvállalat között, aminek következtében Maldonado távozhat a Williamstől, a helyére pedig Massa érkezhet.

Idő előtt véget érhet a kapcsolat a Williams és a venezuelai olajvállalat, a PDVSA között. Az ötéves szerződés 2015-ben járna le, de az Autosport információi szerint a felek már az utolsó simításokat végzik azon, hogy felbontsák a megállapodást, ami lehetővé tenné, hogy Pastor Maldonado más csapathoz igazoljon.

A venezuelai versenyző a harmadik szezonját tölti a nagy múltú istállónál, azonban az utóbbi időben megromlani látszott a viszony közöttük, ráadásul a pilóta egy korrupciós vád miatt is magyarázkodni kényszerült. A hírek szerint Maldonado a Lotusszal, a Sauberrel és a Force Indiával tárgyal, amit kedvezően befolyásolhat, hogy a PDVSA jóvoltából évi 20 millió eurónyi támogatást vihet magával. A Williams vélhetően kapni fog valamilyen kárpótlást a távozó szponzortól.

Pastor Maldonado három év után távozhat a Williamstől Forrás: AFP

Maldonadót Felipe Massa válthatja a csapatnál, aki az Indiai Nagydíj hétvégéjén elismerte, hogy többek között a Williamsszel is tárgyal, de ennél többet nem kívánt közölni. A Ferraritól menesztett versenyző nem akar a fizetős kategóriába kerülni, bár lehet, hogy a leigazolása brazil támogatók érkezését is eredményezheti az őt kiválasztó csapathoz.

"Remélem, találunk módot rá, hogy esélyt kapjak egy csapattól, amely önmagam miatt akar engem, és nem azért, amit pénzügyileg jelenthetik nekik" - mondta Massa.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!