Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint a Honda beleegyezett, hogy 2015-től kifizeti Alonso gázsijának a felét, ha a McLarennek sikerül visszacsábítania őt a Ferraritól. A csapattársa a WSR hétvégén megkoronázott bajnoka, Kevin Magnussen lehet.

Még a 2014-es mezőny sem állt össze, de máris gőzerővel folynak a találgatások a 2015-ös szezonról. Az régóta nyílt titok, hogy a McLaren szeretné visszacsábítani Fernando Alonsót. A spanyol versenyző 2007 végén, egyetlen szezon után viharos körülmények között távozott a csapattól, ez azonban nem feltétlenül jelent akadályt, mert ő maga is elismeri, hogy a viszonya elsősorban Ron Dennisszel lehetetlenült el, aki már nem vállal aktív szerepet az istálló irányításában.

Noha Alonsót papíron 2016 végéig köti szerződés a Ferrarihoz, a kapcsolatukat egyre jobban próbára teszik az ismétlődő világbajnoki vereségek, ezért állítólag már idén is megpróbált puhatolózni a Red Bullnál, ahol Mark Webber visszavonulása miatt felszabadult egy hely. A német Bild am Sonntag úgy tudja, a Forma-1-be 2015-ben a McLaren motorszállítójaként visszatérő Honda nemrég beleegyezett, hogy kifizeti Alonso tetemes gázsijának a felét, ha sikerül megszerezniük a spanyolt. A McLarennek az új korszakban már csak azért is szüksége lesz egy sztárra, mert a Hondánál nyíltan kijelentették, hogy kezdettől fogva győztes versenyzőket szeretnének a csapatnál tudni.

Elvben maga Alonso sem zárta ki, hogy visszatérhet a McLarenhez Forrás: Ferrari

Az Ekstra Bladet című dán lap is azt írja, 2015-ben Alonso lesz a McLaren egyik pilótája, a csapattársa pedig szerintük a most 21 éves Kevin Magnussen, akit éppen a hétvégén koronáztak a rangos Formula Renault 3.5 bajnokává. Az F1-ben egykor szintén megforduló Jan fia idén öt győzelmet aratott, és 60 ponttal előzte meg az összetettben 2. helyezett Stoffel Vandoorne-t. Mindketten a McLaren védencei, és felmerült az is, hogy Magnussen jövőre az istálló valamelyik partnerénél, a Marussiánál vagy a Force Indiánál mutatkozhat be.

A Ferrarit irányító Stefano Domenicali mindenesetre a Sport Bildnek azt mondta, nem fél Alonso elvesztésétől. "Érvényes szerződése van, és épp nemrégiben tett egyértelművé, hogy maradni akar" - jelentette ki. "Ő velünk, mi pedig vele szeretnénk győzelmet aratni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!