Vágólapra másolva!
A Red Bull nem csak az aerodinamikai részlegének eddigi vezetőjét, Prodromou-t, hanem a szakember első számú segédjét is elvesztheti - írja az Auto Motor und Sport.

Az előző verseny hétvégéjén terjedt el az a hír, hogy a Red Bulltól a McLarenhez szerződik Peter Prodromou, a bajnoki címvédő csapat aerodinamikai részlegének vezetője, amit a két istálló némi hallgatás után megerősített. A mérnök korábban már megfordult a wokingi csapatnál, ahol a szerződése értelmében 2015-től dolgozhat ismét.

Az Auto Motor und Sport információi szerint a Red Bull járulékos veszteséget is kénytelen lesz elkönyvelni, mert a német szaklap úgy tudja, hogy Prodromou-val együtt a McLarenhez igazol a szakember első számú, meg nem nevezett segédje is. A Red Bull úgy próbálja elejét venni a mérnökei távozásának, hogy csak abban az esetben fizeti ki nekik a bajnoki címért járó 12 ezer eurós prémiumot, ha a következő év februárjában még a csapat alkalmazásában állnak.

Peter Prodromou a segédjét is viheti magával a McLarenhez Forrás: Red Bull

Idén szinte biztos, hogy hozzájuk kerül a vb-cím, hiszen a futamokat mostanában sorra nyerő Sebastian Vettelnek Indiában egy 5. hely is elég lesz ahhoz, hogy ünnepelhesse negyedik sikerét a pontversenyben. A Red Bullnál nem bánják, hogy az első lehetséges alkalommal, Japánban még nem döntötték el végleg a küzdelmet.

"Azért mentünk oda, hogy nyerjünk. A bajnokság majd magától elrendeződik" - közölte Christian Horner csapatfőnök. "Indiában ugyanúgy fogunk támadni, mint Japánban. Ha több pontot szerzünk a többieknél, akkor megnyerjük a bajnokságot. Mindazonáltal a csapat egyetlen tagja sem csalódott (amiért Japánban nem szereztük meg a vb-címet)."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!