Vágólapra másolva!
A német valószínűnek tartja, hogy jelenlegi csapatánál folytatja a karrierjét 2014-ben is. Kijelentette: nem kizárólag a Force Indián múlik, hogy az ő autójukat vezeti-e jövőre.

Adrian Sutil eddig csak egyetlen istállónál versenyzett a Forma-1-ben: a Spykernél, valamint a belőle létrehozott Force Indiánál. A német pilóta előtt jelenleg nem igazán kínálkozik előrelépési lehetőség, ezért úgy véli, érdemes a középmezőnyhöz tartozó csapatnál maradnia. A Force India még nem hozott döntést a 2014-es versenyzői felállásáról, de Sutil kijelentette, hogy nem a főnökei rendelkeznek mindenről.

"Nem az van, hogy mindenben a csapat dönt, és ők közlik, hogy vezethetek-e náluk vagy sem. Nekem is van beleszólásom abba, hogy maradni akarok-e" - nyilatkozta az Autosportnak. "Valószínűleg itt folytatom."

"A csapat jó, s bár jelenleg nem annyira ütős, mint korábban, még mindig ez az egyik legerősebb magántulajdonú istálló. Amúgy is nehéz lenne jobb helyet találnom."

"Úgy vélem, kedvező helyzetben vagyok. Elvégeztem a feladatomat idén, és (ha elmennék), találni kellene valakit a helyemre, aki hozzám hasonlóan végzi a munkáját. Amennyiben akad olyan elérhető pilóta, akit (a csapat) meg akar szerezni, rajta, szerezzék meg, sok szerencsét hozzá."

Adrian Sutil (Force India) Forrás: AFP

Sutil eddig 26 pontot gyűjtött, amivel tizenkettedik a tabellán, tíz ponttal és egy hellyel csapattársa, Paul di Resta mögött. A Force Indiának az ártott sokat, hogy a Pirelli a Német Nagydíj után megváltoztatta a gumik szerkezetét, és azóta a csapat csupán három pontot szerzett.

Nico Hülkenbergről azt állította Eddie Jordan, hogy vissza fog térni a Force Indiához, de más források szerint a német egyre közelebb áll a Lotushoz szerződéshez. A versenyző menedzsere ugyan tagadja, hogy Hülkenberg már aláírta volna a szerződést, de a Bild szerint erre egy-két napon belül sor kerülhet. A német lap úgy tudja, ezt az teszi lehetővé, hogy a Lotus megállapodott a Quantum nevű - korábban Infinitynek hívott - befektetői csoporttal, így a csapat pénzügyi háttere stabillá vált.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!