Vágólapra másolva!
Tagadja, hogy a Ferrarival kötött megállapodása után kevésbé koncentrálna a hátralévő versenyekre. Boullier szerint Grosjean formajavulása miatt tűnhet úgy, hogy a finn kevésbé motivált.

Romain Grosjean Japánban zsinórban harmadszor győzte le Kimi Räikkönent az időmérőn, a legutóbbi hat futamból pedig már ötször sikerült ez neki. Az idény nagy részében küszködő francia a futamokon is egyre többször fel tudja venni a versenyt csapattársával, amit sokan azzal magyaráznak, hogy a finn már nem elég motivált a Lotusnál, miután szeptember elején aláírt a Ferrarihoz.

Räikkönen azonban azt állítja, az új szerződése egyáltalán nem befolyásolja a futamokhoz való hozzáállását. „Ez soha nem változik, az idény eleje óta ugyanakkora motivációval versenyzek" – mondta. „Semmin nem változtat, hogy jövőre csapatot váltok, még idén is versenyeket akarok nyerni. Soha nem érdekelt, hogy csak vezetgessek a pályán anélkül, hogy keményen hajtanék. Mindig a legjobbat szeretném kihozni magamból – egyelőre nem érdekel, mi lesz jövőre."

Räikkönen továbbra is a győzelemért hajt Forrás: AFP

A 2007-es világbajnok hozzátette, ha elvesztené a versenyzés iránti lelkesedését, inkább nem is jelenne meg a nagydíjakon. „Mindig ezt mondtam: ha nem lenne kedvem, akkor nem mennék el a következő futamra" – jelentette ki. „Boldogan hátat fordítanék a sportnak, ha ez lenne a helyzet, hiszen nincs okom olyasmit csinálni, amit nem élvezek."

Közismert, hogy Räikkönen nem szereti a Forma-1-es nagydíjak körüli felhajtást, de azt mondja, a versenyzéstől ez sem tudja elvenni a kedvét. „Sok olyan teendőm van, amelynek nyilvánvalóan nem vagyok a legnagyobb rajongója, de legalább a versenyek kárpótolnak ezért. Elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel, és remélhetőleg a jövőben még jobb dolgom lesz."

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier sem gondolja, hogy Räikkönen motivációjával gondok lennének, szerinte Grosjean az, aki szintet lépett az elmúlt hetekben. „Úgy vélem, inkább arról van szó, hogy Romain újra fel tudja venni vele a versenyt. Ha visszagondolnak a tavalyi szezon elejére, Romain akkor is nagyon gyors volt – utána kicsit visszaesett a formája, de most megint visszatért" – vélekedett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!