Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették a rajtnál történt incidenst, ezért senkinek nem osztottak ki büntetést. Van der Garde keményen csapódott be a gumifalba, de jól van.

Giedo van der Garde és Jules Bianchi számára csak néhány másodpercig tartott a Japán Nagydíj, miután a Caterham és a Marussia a rajt utáni első kanyarban összeakadt, és mindketten lesodródtak a pályáról. Bianchi autóját megfogta a kavicságy, de Van der Garde viszonylag nagy tempóval a gumifalba csapódott.

A sportfelügyelők a futam után megvizsgálták az incidenst, de úgy határoztak, egyszerű versenybaleset történt, ezért egyik versenyzőnek sem osztottak ki büntetést. Bianchi és Van der Garde egyébként egymást sem hibáztatták a futam utáni nyilatkozatukban. „Sajnos Giedo eltalálta a hátsó szárnyamat, amikor be akartam fordulni az első kanyarba. Ezzel lesodródtam a pályáról, és a kavicságyban kötöttem ki” – mondta Bianchi. „Többet nem is tudok mondani erről, de köszönöm a csapatomnak, hogy egész hétvégén ilyen keményen dolgoztak.”

„A rajtom elég jól sikerült, de az első kanyarhoz érkezve beszorultam a két Marussia közé, és nem volt hová mennem” – magyarázta Van der Garde. „Bianchival összeértem, elvesztettem az első szárnyamat, és az autó egyenesen a gumifalba vágódott. Elég kemény ütközés volt, de jól vagyok. Nyilvánvalóan csalódott vagyok az eset miatt, de versenybalesetről van szó, néha megtörténik az ilyesmi.”

Giedo van der Garde a baleset után Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!