Vágólapra másolva!
A finn jónak érezte az autóját Szuzukában, ezért nem aggódik különösebben a 9. rajthelye miatt. Grosjean szerint a Lotus sokat javult péntek óta.

Romain Grosjean sorozatban harmadszor, az elmúlt hat időmérőből pedig ötödször győzte le Kimi Räikkönent Szuzukában. A francia a 4. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot, a nála több mint három tizeddel lassabb kört autózó csapattársa viszont csak a 9. rajtkockát szerezte meg.

Räikkönen azonban nem aggódik különösebben az újabb elrontott időmérője miatt, hiszen korábban többször is előfordult, hogy hasonló rajthelyről sikerült felkapaszkodnia a dobogóra. Úgy érzi, ez holnap is sikerülhet. „Vétettem egy kisebb hibát a mért körömben, ezzel veszítettem némi időt. Nagyon szoros volt a mezőny, ezért a kis időveszteség miatt is több helyet hátracsúsztam” – magyarázta.

„Az autónk sokkal jobbnak tűnik itt, mint az előző versenyeken, még ha ez nem is látszik az időmérős eredményünkön” – folytatta. „Meglátjuk, mi történik a holnapi versenyen, de az egyértelmű, hogy ezen a hétvégén sokkal jobban kedvez nekem az autónk. A rajtrácson elfoglalt helyünk nem tragédia.”

A remek formában lévő Grosjean a Lotus mérnökeit dicsérte, akik a kevésbé pozitív pénteki nap után sokat javítottak az E21-en. „Sokkal jobbnak éreztem az autómat, mint tegnap, főleg a kemény gumikon. Tegnap küszködtünk velük, ma viszont ezzel a keverékkel voltam a leggyorsabb a Q1-ben” – mondta.

Romain Grosjean jó formában van Forrás: AFP

A Mark Webbertől majdnem fél másodpercet kapó Grosjean elárulta, hasonló eredményre számított az időmérő előtt. „A Red Bullok nagyon erősnek tűntek, de tudtuk, hogy Lewis (Hamiltonnal) szoros csatát vívhatok a 3. helyért. Szerintem a 4. legjobb idő is azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk” – vélekedett. „Örülök, hogy bekerültünk a legjobb öt helyezett közé, és őszintén szólva az is mindig jó érzés, ha az ember legyőzi a csapattársát. Amit viszont igazán szeretnék elérni, az a győzelem.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!