Vágólapra másolva!
Esteban Gutiérrez autóján azért csaptak fel látványos lángcsóvák az időmérőn a garázsban, mert lángra kapott egy kis benzingőz. Az ő autója nem sérült meg, Jean-Eric Vergne-é viszont igen, miután kigyulladtak a fékjei.

A Japán Nagydíj időmérőjének elején sietve kellett kipattannia a garázsban parkoló autójából Esteban Gutiérreznek, mert hirtelen lángok csaptak fel az autó hátulján. A mexikói pilóta később gond nélkül tudott vezetni, és a csapat vezető versenymérnöke elmondta, hogy a riadalom ellenére nem történt baj.

"Látványos volt, de nagyon kevés üzemanyagról volt szó" - nyilatkozta Tom McCullough az Autosportnak. "Volt ott egy kis benzingőz, ami lángra kapott, feltehetően egy szellőztető vagy egy konnektor miatt."

"Az autó nem sérült meg, csak a levegőben volt égés."

Nem történt baj a Saubernél Forrás: Sauber

Az időmérőn történt egy másik tűzeset is, amely miatt félbe is kellett szakítani a kvalifikációt. Jean-Eric Vergne Toro Rossója a Q1-ben gyulladt ki, méghozzá a túlmelegedő fékek miatt. "Azt hittem, hogy motorhiba, de utána rájöttem, hogy beragadtak a fékek. Próbáltam lassítani, azonban a pedálok nem működtek" - nyilatkozta a pilóta.

"A csapatnak sok teendője lesz ma este, mert sokáig tartott, mire kialudt a tűz. A fő alkatrészek, a motor és a váltó remélhetőleg sértetlenek maradtak, de sok elemet ki kell majd cserélni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!