Vágólapra másolva!
Alapvetően jónak érzik az autót a szuzukai pályán, de úgy vélik, ennél versenyképesebbek is lehetnek. A délutáni edzésük nem teljesen a tervek szerint alakult.

A Mercedes délelőtt még meggyőző fölénnyel nyerte meg a Japán Nagydíj első szabadedzését, a rendszerint mérvadóbb második gyakorláson viszont nem tudták legyőzni a Red Bullt. Míg Nico Rosbergnek délután is sikerült az eredménylista elején, a harmadik helyén végeznie, Lewis Hamilton ideje csak a 6. helyre volt elég.

A Sebastian Vetteltől több mint 2 tizeddel elmaradó Rosberg nem akar komolyabb következtetéseket levonni a pénteki edzések után, de bízik benne, hogy Japánban fel tudják venni a versenyt a Red Bull-lal. „Egy körön és a hosszú etapokon is elég gyorsak voltunk, de az a lényeg, hogy a gumikat megfelelően tudjuk kezelni, hiszen ez lesz a siker kulcsa” – nyilatkozta a német.

„Még sokat kell dolgozunk, de már nagyon várom a hétvége hátralévő részét – remélem, sikerül egy kicsit felbosszantanunk a Red Bullt” – tette hozzá.

Hamilton a délelőtti edzést még több mint 6 tizedes előnnyel nyerte meg Vettel előtt, a közepes gumikon viszont ő szedett össze majdnem ugyanekkora hátrányt a némettel szemben. Egyelőre azonban nem aggódik, hiszen a gyorsabb abroncsokon nem tudott igazán tiszta kört futni, többször vétett kisebb hibákat.

„Jónak érzem itt az autónkat” – mondta az edzések után. „Ez a pálya azonban kíméletlen, és nagy kihívásokat rejteget – folyamatosan a határon autózunk, a trükk pedig az, hogy valahogyan kordában tartsuk az autót. Az első edzések alapján elégedett vagyok a tempónkkal, de természetesen szeretnénk ütőképesek lenni.”

Hamilton szerint még korai arról beszélni, milyen eredményekre lehet képes a Mercedes a hétvége hátralévő részében. „Remélem, a holnapi időmérőn versenyképesek leszünk, utána pedig meglátjuk, mire megyünk a versenyen.”

A csapatfőnök Ross Brawn amiatt bánkódott, hogy a második edzésre tervezett programot nem sikerült teljes mértékben teljesíteniük. „A délutáni gyakorlás kicsit zavarosan alakult, nem ment minden olyan simán, mint reméltük. Mindkét versenyzőnk kockásra fékezte a gumiját, ezért át kellett alakítanunk a programunkat. Ettől függetlenül sikerült elég kört megtenniük, és hasznos tapasztalatot gyűjtöttek a különböző keverékekről.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!