Vágólapra másolva!
Boullier szerint a francia Koreában gyorsabb volt Räikkönennél, ezért érthető, hogy előtte szeretett volna végezni. Az utóbbi időben elégedettek a teljesítményével.

A Koreai Nagydíj közben gyanús rádióbeszélgetések hangzottak el Romain Grosjean és a Lotus vezetősége között, amiből arra lehetett következtetni, hogy a francia elégedetlen a versenyen elért harmadik helyével. Grosjean számára ugyanis a dobogó második foka is könnyen elérhető lett volna, de az első Safety Car-fázis után hibázott, és csapattársa, Kimi Räikkönen megelőzte. Mint később kiderült, a magát sokkal gyorsabbnak érző francia szerette volna, ha csapatutasítással ismét Räikkönen elé engedik – ez egyébként fordított szereposztással már többször is megtörtént idén.

A Lotus végül nem tett eleget Grosjean kérésének, de a csapatfőnök Eric Boullier szerint „normális”, sőt kifejezetten pozitív volt a francia reakciója. „Megértjük” – nyilatkozta. „Jó látni, hogy a versenyzőink elégedetlenek a második és harmadik helyekkel. Pont ilyen hozzáállást szeretnénk látni.”

A Lotus felszólította Grosjeant, hogy mosolyogjon a dobogón Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Boullier elismerte, hogy Koreában az időmérőn is remeklő Grosjean volt gyorsabb a Lotus versenyzői közül, „de néha ez nem elég ahhoz, hogy jobb pozícióban is érjen célba.” Az istálló vezető mérnöke, Alan Permane vasárnap este elárulta, a korábbi esetekkel ellentétben most azért nem engedték előre a gyorsabbik versenyzőjüket, mert Grosjeannak nem volt reális esélye Sebastian Vettel legyőzésére. A csapat a verseny után megbeszélte vele az esetet, a francia pedig elismerte, hogy a saját hibája miatt nem tudott a második helyen végezni.

Boullier hozzátette, a Lotus egyre elégedettebb Grosjean teljesítményével. „Romain sorozatban hatodszorra volt képes olyan eredményekre, mint a csapattársa, akit mércének tekinthetünk” – magyarázta. „A motorhibája nélkül Szingapúrban is felállhatott volna a dobogóra.”

„Most már mondhatjuk, hogy azt a Romaint látjuk, akit szerettünk volna. Nagyszerű munkát végez” – dicsérte Boullier honfitársát, aki a legutóbbi öt időmérőből négyszer tudta legyőzni Räikkönent. „Kockáztattunk a megtartásával, de már képes azt a teljesítményt hozni, amit elvárunk tőle.”

A Lotus a 2014-es idényre is megtartja Grosjeant, azt várják tőle, hogy Räikkönen távozása után a csapat vezéregyéniségévé lépjen elő.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!