Vágólapra másolva!
Ő maga nem tulajdonít nagy jelentőséget a jövője szempontjából annak, hogy Koreában legyőzte Alonsót és Hamiltont, de úgy hírlik, egyre esélyesebb a Lotus felszabaduló pilótaülésére.

Nico Hülkenberg fantasztikus teljesítményt nyújtott a Koreai Nagydíjon, az egész versenyt végigvédekezve a sarkában loholó Fernando Alonso, majd Lewis Hamilton ellen, akik hiába indítottak kemény támadásokat ellene. Így pályafutásának eddigi legjobb eredményét beállítva a 4. helyen jutott el a célig, miközben legfőbb vetélytársa a Lotus felszabaduló pilótaüléséért folytatott küzdelemben, Felipe Massa, megpördült a verseny elején.

A Sky Sports úgy tudja, Hülkenberg egyre esélyesebb rá, hogy az év végén a Ferrarihoz távozó Kimi Räikkönen helyére lépjen. A német azonban nem foglalkozik ezzel. „Egyszerűen csak elégedett vagyok a jó eredménnyel. Fantasztikus csapatmunka volt, a 12 pont számunkra hatalmas dolog" – mondta a futam után. „Ugyanakkor azt nem hiszem, hogy ez az eredmény egyik napról a másikra megváltoztatja a jövőmet. Aki érdeklődött irántam, már régebb óta figyelt."

„Ez a mai verseny jó volt, ez nem is vitás, de senki nem egyetlen alkalom alapján ítél, ugye? Legalábbis remélem!"

Hülkenberg Koreában Alonsót és Hamilltont is maga mögött tartotta Forrás: AFP

Hülkenberg a rajtnál mindkét Ferrarit faképnél hagyta, aztán a második újraindításnál Lewis Hamiltont is sikerült megelőznie, és az így szerzett pozícióit meg is tartotta a leintésig. A Sauber – egyedül a német pilóta jóvoltából – az elmúlt három versenyen 24 pontot gyűjtött, holott az előző tizenegy alatt összesen is csupán 7-et.

„A nyári szünet óta kétségkívül óriásit léptünk előre" – ismerte el. „Az autónk is biztosan jobb lett, de a Pirelli által először Budapestre elvitt új gumik a szintén Budapesten bevetett komoly fejlesztéseinkkel és azzal együtt, hogy alaposabban megértettük a beállításokat, sokkal erősebbé tett minket."

A Koreai Nagydíj 48. körében Hamilton egy kanyar erejéig megelőzte Hülkenberget, aki azonban rögtön visszavette tőle a helyét. Azt állítja, tudta, hogy így lesz. „Ezért meg sem próbáltam bezárni előtte az ajtót" – mondta. „Az az ív tele volt gumitörmelékkel, ezért biztos voltam benne, hogy elég lesz jól kigyorsítanom az első kanyarból, mert jó a végsebességem, és még a DRS-t is használhatom majd, az egyenesben tehát könnyen újra elmehetek mellette."

A Sauber másik versenyzője, Esteban Gutiérrez kis híján megszerezte első pontját, s bár végül Sergio Pérezzel szemben elvesztette a 10. helyet, nem volt túl csalódott. „Remekül rajtoltam, aztán a 3-as kanyarhoz megérkezve láttam, hogy mi folyik előttem" – magyarázta. „Igyekeztem megvédeni a pozíciómat, de a hátsó kerekeim blokkoltak, és vesztettem néhány helyet. Ezeket utána nehéz volt visszaszerezni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!