Vágólapra másolva!
Úgy érzi, ideje végleges megoldást találni az őt hosszú évek óta sújtó problémára. Szerinte nem lehet csak a 2001-es tesztbalesetére fogni a fájdalmakat.

A két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíj szombati napján még az is kétséges volt, hogy Kimi Räikkönen képes lesz-e elindulni a másnapi versenyen, ugyanis komoly hátfájdalmakkal küzdött. A finn elárulta, sokszor kellett már fájós háttal vezetnie, a gerince hosszú évek óta problémákat okoz neki. Ezért úgy döntött, a 2013-as idény végén komolyabb kezelésnek veti alá magát, hogy remélhetőleg tartósan megszűnjenek a fájdalmai.

"Nem igazán műtétről van szó, de valószínűleg csinálni fogunk valamit" - nyilatkozta Räikkönen, akinek Szingapúrban a McLaren finn csapatorvosa nyújtott segítséget. "Tudom, hogy mi okozza a problémát."

Räikkönen már több kisebb operáción átesett Forrás: AFP

Noha sokan Räikkönen 2001-es, magny-cours-i tesztbalesetét tartják a gerincproblémák kiváltó okának, a finn szerint nem lehet egyetlen ütközésre fogni a visszatérő fájdalmakat. "Az sem segít, hogy hosszú évek óta versenyzek és egyéb sporttevékenységeket is űzök" - mondta, majd hozzátette, valószínűleg a rali-világbajnokságban eltöltött két év sem tett jót a hátának.

"Már korábban is voltak vele problémáim, sőt kisebb beavatkozásokat is elvégeztek rajta. Amikor raliztam, ez egyike volt azoknak a dolgoknak, amelyekkel együtt kellett élnem" - nyilatkozta. "Soha nem jó, ha az embernek problémái vannak valamilyen testrészével. Már régóta küzdök ezzel, de biztos vagyok benne, hogy tudunk rá megoldást találni."

Räikkönen a Koreai Nagydíj pénteki szabadedzései után elmondta, ezúttal nem voltak komolyabb fájdalmai az autóban. A délelőtti gyakorláson keményen a falnak csapta a Lotust, de sértetlenül megúszta az esetet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!