Vágólapra másolva!
Háromhelyes rajtbüntetést és megrovást is kapott a koreai időmérő után. Charles Picet még pénteken rótták meg, mert kihagyott egy mérlegelést.

Jules Bianchinak az utolsó helyről kell megkezdenie a Koreai Nagydíjat, miután az időmérő első szakaszának végén feltartotta az utolsó mért körét futó Paul di Restát. A skót az incidens miatt majdnem kiesett a Q1-ben - csak az utolsó helyen tudott továbbjutni -, ezért nem meglepő, hogy az eset után hangosan panaszkodott a csapatrádión.

Az edzés után a sportfelügyelők valóban szabálytalannak találták Bianchi megmozdulását, ezért háromhelyes rajtbüntetéssel, valamint egy megrovással sújtották. Valójában azonban csak egy helyet veszít a kiharcolt rajtpozíciójához képest, hiszen egyedül a csapattársát, Max Chiltont tudta megelőzni.

A sportfelügyelők közleménye szerint Bianchit rádión figyelmeztette a csapata, hogy Di Resta utol fogja érni, de a szintén gyors körén lévő francia úgy döntött, az ideális íven marad. Noha a francia a Sky-nak adott interjújában azzal védekezett, hogy ő is a minél jobb eredmény elérésére törekedett, a bírák szerint még a mért köre megkezdése előtt "biztonságosan elengedhette volna a 14-es rajtszámú autót".

Bianchit idén először rótták meg Forrás: Force India

"Akadályozta a körömet, és úgy gondolom, ez a Q2-es teljesítményemre is kihatott" - mondta Di Resta. "Ezután már nem bíztam annyira abban az első szárnybeállításban, amelyre a korábbi tapasztalataim alapján szükségem lett volna."

Még pénteken megrovásban részesítették Charles Picet is, miután a második szabadedzés végén figyelmen kívül hagyta a piros lámpás jelzést, amellyel mérlegelesésre hívták volna. A francia saját bevallása szerint látta a piros lámpát, de azt hitte, hogy az a mögötte érkező versenyzőnek szólt. A sportfelügyelők nem fogadták el a magyarázatát, így Pic megkapta idei második megrovását. Ezután különösen óvatosnak kell lennie, hiszen három megrovás után automatikusan 10 rajthelyes büntetéssel sújtják a versenyzőket a soron következő futamon.

A mezőnyből Pic az egyetlen, akit közvetlenül fenyeget egy esetleges harmadik megrovás veszélye. Mark Webber már Szingapúrban elérte ezt a számot, további nyolc versenyző - Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Romain Grosjean, Adrian Sutil, Jules Bianchi és Valtteri Bottas - pedig egy-egy alkalommal részesült a legenyhébb büntetésformában.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!