Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint csak Romain Grosjeanon múlik, hogy Kimi Räikkönen távozásával képes lesz-e a Lotus vezéregyéniségévé válni.

Romain Grosjean második éve Kimi Räikkönen csapattársa a Lotusnál, és a teljesítménye eddig háttérbe szorult a finn mögött: tavaly 111 ponttal és 5 helyezéssel maradt el mögötte a világbajnoki tabellán, és idén is majdnem százpontos hátrányt szedett már össze. Míg 2012-ben a kétéves szünet után visszatérő Räikkönen remek versenyzéssel hívta fel magára a figyelmet, Grosjean az esetek többségében az áltata okozott ütközések miatt szerepelt a híradásokban.

A francia azonban idén sokkal nyugodtabban versenyez, és az utóbbi időben Räikkönenhez is közelebb tudott kerülni. Az elmúlt öt nagydíjon háromszor győzte le csapattársát az időmérőn, kétszer pedig a futamon is előrébb sikerült célba érnie. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier úgy látja, Grosjean jövőre még jobb teljesítményre lehet képes, ha végre kilép a Ferrarihoz szerződő Räikkönen árnyékából.

Grosjean idén eddig kétszer állhatott dobogóra Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Boullier már többször utalt arra, hogy a folytonosság fenntartása érdekében a Lotus megtartja Grosjeant a 2014-es szezonra, de jövőre többet is várnak a franciától. „Lehetőséget kap arra, hogy végre felálljon” - mondta a csapatfőnök az Autosportnak. „Fiatal versenyzőként jót tett neki, hogy Kimi ellen kellett versenyeznie – egy ilyen személyiséggel, karizmával és eredményekkel rendelkező pilóta mellett felnőhetett.”

„Kiemelkedni nehezebb feladat lesz, de Kimi távozásával megmutathatja nekünk, hogy mire képes” – folytatta. „Csak rajta múlik. A legutóbbi négy versenyen jó munkát végzett. Senki nem panaszkodott rá, és én is elégedett vagyok. Továbbra is így kell folytatnia, sőt…”

A Lotus egyelőre nem döntötte el, ki lesz Grosjean csapattársa 2014-ben: a múlt héten arról szóltak a hírek, hogy Felipe Massa az első számú jelöltjük, a napokban viszont ismét Nico Hülkenberget tartják a legesélyesebb pályázónak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!