Vágólapra másolva!
A személyi edzője szerint igen, de ő maga azt mondja, majd csak a pénteki edzésnapon derül ki, hogy a háta bírja-e a versenyzést.

Kimi Räikkönen szereplése a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon még az időmérő edzés után is kétséges volt, mivel kiújult egy régi hátsérülése, és vasárnap végül csak fájdalomcsillapító injekciókkal tudott autóba ülni. A verseny után azt mondta, a koreai részvétellel kapcsolatban nem aggódik, mert „lesz két hetünk, hogy rendbe hozzuk a hátamat." Néhány nappal ezelőtt a Turun Sanomatnak a személyi edzője, Mark Arnall is úgy nyilatkozott, hogy „Kimi a jövő héten, Koreában újra száz százalékosan fog autóba ülni."

Räikkönen viszont a Lotus koreai előzetesében figyelmeztetett, hogy amíg a pénteki szabadedzéseken nem próbálja ki magát, nem lehet biztos a szereplésében. A hátam „már jobb, mint a szingapúri szombaton volt. Akkor nem volt túl jó állapotban" – ismerte el. „A legfontosabb azonban az volt, hogy tudtam vele versenyezni, és egész szép munkát végeztünk, hiszen feljutottunk a dobogóra."

„Nem most tapasztaltam először ezt a problémát, régóta vannak gondjaim a hátammal" – tette hozzá. „Meg kell várnunk, hogy mi lesz vele, amikor a koreai pénteken visszatérünk a pályára."

Räikkönen egy 2001-es tesztbaleset óta küzd hátfájással Forrás: AFP

Amennyiben Räikkönen nem tud rajthoz állni Koreában, a Lotus valószínűleg a tartalékpilótáját, Davide Valsecchit ülteti be a helyére. A finn az év végén mindenképpen elhagyja az istállót, hiszen átigazol a Ferrarihoz, és a csapatfőnök, Eric Boullier kijelentette, hogy „nem rövid távra" akarják pótolni Räikkönent.

„A következő öt évet szem előtt tartva fogunk választani" – mondta. „Megengedhetjük magunknak, hogy kivárjunk, türelmet kérve a jelöltektől, amíg kidolgozzuk a stratégiánkat a következő évekre. És remélem, hogy a versenyzőválasztás során nem kell majd tekintettel lennünk pénzügyi megfontolásokra, hiszen keményen dolgoztunk a gazdasági biztonságunk megteremtésén."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!