Vágólapra másolva!
A Lotus egyelőre kivár Räikkönen utódjának kiválasztásával, de az is lehet, hogy a komoly szponzorokkal rendelkező Felipe Nasr lesz a befutó. Grosjeant valószínűleg megtartják.

Miután a Ferrari nem őt, hanem Kimi Räikkönent választotta a menesztett Felipe Massa utódjául, Nico Hülkenberg előtt bezárult egy ajtó. Lehetséges azonban, hogy több alternatívája van, mint korábban hitték, a Sport Bild értesülései szerint ugyanis a McLarennél megüresedhet Sergio Pérez helye.

Bár hivatalosan nem fizetős versenyzőként szerződtették, Pérez jelentős mértékben szponzora, a Telmex dollármillióinak köszönhetően került a McLarenhez. A német lap úgy tudja, a mexikói telekommunikációs cég az utóbbi időben el van maradva az átutalásaival, ami lehetővé teszi a csapat számára, hogy megváljon Péreztől, ha akar. A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh ugyan többször megjegyezte, hogy a mexikói versenyző megérdemel még egy esélyt, de közben célzott arra is, hogy nem egészen elégedett a teljesítményével. Nem véletlen, hogy hivatalosan még egyik pilótájuk helyét sem erősítették meg.

Hülkenberg előtt több lehetőség is nyitva áll, de a jövője így is bizonytalan Forrás: AFP

Emellett Hülkenberg a legesélyesebbek egyike a Lotusnál is. "Még nem írtuk alá semmit, de jó helyzetben vagyunk" - mondta a német menedzsere, Werner Heinz. A Lotus a pletykák szerint szemet vetett a gazdag támogatói háttérrel rendelkező Felipe Nasrra, az istállót irányító Eric Boullier azonban hangsúlyozta, hogy a teljesítmény alapján akarnak választani.

Boullier elárulta, hogy először új szponzorukkal, az Infinity Racinggel szeretné véglegesíteni a szerződésük még mindig nem tisztázott részleteit. "Majd csak utána foglalkozunk azzal, hogy ki legyen a versenyzőnk jövőre - sőt 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben" - tette hozzá. "Mit tegyünk: keressünk egy fiatalt, aki három évig nálunk marad, vagy először csak egy évre kockáztassunk, aztán újra nézzünk körül a piacon?"

A Lotus a rutinja miatt érdeklődik Massa iránt is, Boullier azonban célzott rá, hogy Räikkönen távozása után, a stabilitás érdekében Romain Grosjeant valószínűleg megtartják. "Nagy hiba lenne lecserélni, de olyan szellemben kell folytatnia, mint eddig" - mondta róla. "Már sorozatban öt verseny óta hozza, amit várunk tőle."

Ha sem a McLarenhez, sem a Lotushoz nem tud bekerülni, a legígéretesebb fiatalnak tartott Hülkenberg akár visszatérhet a Force Indiához is. Egyébként már tavaly is szerepelt a McLaren bevásárló-listáján, mielőtt Pérezre esett a választásuk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!