Vágólapra másolva!
A csapat célja mindenképpen a 2. hely a konstruktőri összetettben. Toto Wolff kétli, hogy jövőre jelentősen felborul az erősorrend.

A Mercedes tizenhárom forduló után 7 ponttal van lemaradva a Ferraritól, a konstruktőri 2. hely tehát elérhető közelségbe került számukra. A csapat ügyvezető-igazgatója, Toto Wolff nem csupán a pénzdíjak miatt tartja fontosnak, hogy meg is szerezzék. "Előreléptünk, a 3. helyünk pillanatnyilag biztosnak tűnik. De még mindig nagyon motiváltak vagyunk, és legalább a második legjobbak akarunk lenni."

Az utóbbi öt versenyen a Mercedes 96, míg a Ferrari 106 ponttal lett gazdagabb, Wolff mégis úgy érzi, hogy ők a gyorsabbak. "Én nyilván elfogult vagyok, de az autónk teljesítményéből kiindulva - még a szingapúri verseny alapján is - azt mondanám, hogy jelenleg mi vagyunk a másodikak a rangsorban" - jelentette ki Wolff.

A Mercedes a Ferrarit vette célba Forrás: AFP

"Csak annyiról van szó, hogy a teljesítménygörbe a fejlődés során egyre laposabbá válik. Ez a szezon végén mindig megfigyelhető, teljesen normális" - tette hozzá. "De továbbra is teszünk új alkatrészeket az autónkra, és még sok pontot gyűjthetünk."

Bár a Mercedes idén három nagydíjgyőzelmet aratott, eggyel többet a Ferrarinál, cserébe kettővel kevesebb dobogós helyet szerzett - a Red Bulltól azonban mindketten több mint száz ponttal le vannak maradva. A 2014-es szabálymódosításokban sokan lehetőséget látnak az erőviszonyok átrendezésére, de Wolff szerint naivitás jelentős változásban reménykedni.

"A teljesítmény az embereken múlik, s mivel az élcsapatok többségénél nem változik a személyi összetétel, nem hiszem, hogy igazán fel fog borulni a sorrendjük" - figyelmeztetett. "Lehetséges, hogy jövőre meghatározóbbak lesznek a motorok, ha azonban megnézzük a Ferrari maranellói, vagy a franciák viry-i infrastruktúráját, látszik, hogy ők is ugyanolyan motiváltak, mint mi. Nem látok hatalmas különbségeket."

Amióta 2010-ben saját csapattal tért vissza a Forma-1-be, a Mercedes kétszer a 4., majd tavaly az 5. helyen végzett a konstruktőri összetettben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!