Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy Fernando Alonso bajnoki sikeréhez szükség lenne néhány műszaki problémára Sebastian Vettel autójával, de ezt nem tartja lehetetlennek. Szerinte javult a csapat a nyári szünet óta.

Fernando Alonso hiába teljesít versenyek óta erőn felül a Ferrarival, és szerzett sorozatban három 2. helyet, a hátránya 60 pontra nőtt a tabellán a zsinórban három győzelmet arató Sebastian Vettel mögött. Még hat futam van hátra az idényből, és a spanyol pilóta kezdi úgy érezni, hogy már csak mázlival fordíthat.

"Nagy szerencsére van szükségünk, és nem csak Koreában. Koreában, Indiában, Abu-Dzabiban... minden hétvégén hatalmas szerencsére van szükség, ha egy másodperccel lassabbak vagyunk" - mondta a Szingapúri Nagydíj után.

Csapatfőnöke, Stefano Domenicali sem gondolja, hogy nyílt sisakos küzdelemben megszorongatható lenne Vettel, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy elromlik alatta a Red Bull, és abból még bármi lehet.

"Amennyiben nincs problémája, nagyon nehéz lesz megverni Vettelt a bajnokságban, de sohasem lehet tudni" - közölte Domenicali. "Az egyetlen, amit tehetünk, hogy próbáljuk tartani a második helyet, és ha adódik egy lehetőség, akkor megpróbáljuk kihasználni."

"Az (a műszaki hiba), ami Mark (Webberrel) történt az utolsó körben (Szingapúrban), Sebastiant is sújthatja, és ha ez megesik egyszer-kétszer, ott leszünk a nyakán." Vettel idén egyszer, a Brit Nagydíjon nem ért célba, amikor meghibásodott a váltója.

Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíjon Forrás: AFP

Domenicali szerint a Ferrari erősödött a nyári szünet óta - az augusztusi pihenő előtt nem muzsikált jól a csapat, ugyanis a fejlesztéseik közül több nem teljesített az elvárt módon.

"Egyértelmű, hogy jelenleg Vettelnek és a Red Bullnak hatékonyabb a felszerelése, de igyekezni fogunk jól teljesíteni a még készülőben lévő fejlesztésekkel. A főhadiszállásunkon már 99 százalékban a 2014-es autóra koncentrálunk, mert annak az elkészítése hatalmas és összetett feladatot jelent, ezért azzal kell harcolnunk, amink van" - közölte. "Gratulálunk a Red Bullnak, mert elképesztő munkát végeznek, azonban mi is javulunk a gyötrelmes július óta. Ha nem veszítettünk volna pontokat a bajnokság elején, más lenne a helyzet."

A csapatfőnök ezzel a szepangi és a bahreini futamra utalt: előbbin Alonso kiesett, miután nem hívták be a bokszba az első szárny cseréjére, utóbbin pedig nem tudta használni a DRS-t, miután a szárny többször nyitott állásban ragadt. Mindazonáltal nem valószínű, hogy e két hiba nélkül Alonso sokkal közelebb lenne a tabellán Vettelhez.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!