Vágólapra másolva!
A csapat vezető versenymérnöke, Alan Permane kijelentette, hogy a Lotus az idény utolsó harmadában a konstruktőri bajnokság 2. helyének megszerzését tűzi ki célnak.

A jó szezonkezdés után egy darabig még bizakodott a Lotus, hogy Kimi Räikkönen megszerezheti a bajnoki címet, de a nyári szünet óta eltelt három versenyen a finn 60 pontot vesztett az éllovas Sebastian Vettellel szemben, így a jelenlegi 98 pontos hátrányából már csak egy valószerűtlen csoda segítségével fordíthatna.

Sokakhoz hasonlóan a Lotus már odaadta Vettelnek a bajnoki címet, és új célként azt tűzték ki, hogy a konstruktőri tabella 4. helyéről előrelépjenek a 2. helyre. Alan Permane, a csapat vezető versenymérnöke szerint ez reális cél lehet a maradék hat futamra. "Ez lehetséges, és ha tudunk a harmadik helyért harcolni, akkor a másodikért is, mert a Mercedes és a Ferrari nagyon közel van egymáshoz. Vettelt azonban már nem lehet utolérni" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.

Kimi Räikkönen a Szingapúri Nagydíjon Forrás: AFP

A 377 pontos Red Bullt 274-gyel követi a Ferrari, és 267-tel a Mercedes. A Lotus eddig 206 egységet gyűjtött, vagyis 61, illetve 68 pontot kellene hoznia az előtte álló két vetélytársán a szezon utolsó harmadában. Permane elismeréssel beszélt Vettel szingapúri teljesítményéről, amellyel lényegében eldönthette az idei küzdelem sorsát.

"Láttuk, hogy mit művelt, egy másik szinten versenyzett. Kiváló az autója, és egyszerűen Pazar munkát végez. A Safety Car-fázis után a hétvégén először nyomhatta tövig a gázt, és akkor (körönként) 2,5 másodperccel gyorsabb volt a legközelebbi üldözőjénél is. Ezzel egyszerűen leigázott bennünket. Megdöbbentő volt" - mondta.

A Lotus a következő versenyen, a Koreai Nagydíjon beveti a hosszabb tengelytávú autóját, ami Permane elmondása alapján körönként 2-4 tizedmásodperces javulást eredményezhet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!