Vágólapra másolva!
Azt állítja, a Ferrari kikérte az ő véleményét is a finn szerződtetéséhez. Massát is bajnoknak tartja, ezért nem érzi úgy, hogy Räikkönen miatt megváltozik a helyzete a csapaton belül. Stefano Domenicali szerint sincs szó szemléletváltásról.

Fernando Alonso nem tart attól, hogy elveszíti a kiváltságos helyzetét a Ferrarinál Kimi Räikkönen érkezése miatt, sőt azt állítja, a csapat előzőleg az ő véleményét is kikérte. „Végig tájékoztattak a tervekkel kapcsolatban. Való igaz, hogy az utolsó pillanatig nem született meg a döntés, de amikor elhatározták, hogy jobb lesz lecserélni Felipét, megkérdeztek engem is" –jelentette ki Szingapúrban.

„Az volt a véleményem, hogy Kimi a legjobb, akit meg lehet szerezni. Különösen most, amikor jövőre ilyen rengeteg lesz a változás, jól fog jönni egy csapattárs sokévnyi tapasztalattal. Végül őt választották, és ennek én örülök."

A Ferrarinál 2010 óta versenyző Alonso hozzátette, hogy „szerintem senki nem tudna jobban megszorongatni, mint ahogy én szorongatom magamat", valamint azt mondta, számára nem jelent különbséget, hogy egy másik világbajnok ellen kell versenyeznie.

Alonso nem aggódik Räikkönen érkezése miatt Forrás: AFP/William West

„Folyamatosan erről írogatnak, pedig a helyzet ugyanolyan, mint amikor megérkeztem ide. Akkor is mindenki azt hajtogatta, hogy Felipével katasztrófa lesz a dolog, négy év után mégis ő az egyik legjobb barátom a csapatnál" – állította. „Jövőre sem lesz másként, de ezt valószínűleg nem fogják megírni. Ami azt illeti, én Felipét is világbajnoknak tartom."

„Nem hiszem, hogy most megváltozik a viszonyom a csapathoz, vagy még keményebben fogok igyekezni. Miután 2008-ban átszelte a célvonalat, Felipe is világbajnok volt, ezért szó sincs arról, hogy egy nyeretlen újonc lett volna."

Noha legutóbb hatvan éve fordul elő, hogy egyszerre két világbajnok versenyzett a Ferrarinál, nem értékeli szemléletváltásként Räikkönen szerződtetését a csapatfőnök, Stefano Domenicali sem. „Akik valaha megfordultak a Ferrarinál, mind tudták, hogy az istálló érdeke az első, ezért leginkább arra kell tekintettel lenniük" – jelentette ki.

Domenicali ugyanakkor nem tagadta, hogy érzelmileg nehéz volt meghozni a Massa menesztésével kapcsolatos döntést. „Együtt nőttünk fel, és most tanultam is tőle valamit. A nyugalom, amellyel a helyzetet elfogadta, nem volt hétköznapi" – árulta el.

Massa, aki korábban már megerősítette, hogy tárgyal a Lotusszal és a McLarennel is, ismét leszögezte, hogy csak egy ütőképes csapathoz hajlandó igazolni. „A lehető legjobb esélyt akarom a győzelemre, hogy harcolhassak a vb-címért is" – mondta. „Egy ilyen lehetőséget keresek, és remélhetőleg meg is találom. Még sokat tudnék adni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!