Vágólapra másolva!
Vasárnap gyönyörű, napsütéses időben zajlottak a World Series by Renault (WSR) eseményei a Hungaroringen, ami a nézőszámon is meglátszott. A széria legrangosabb versenyén a Red Bull által támogatott Antonio Félix da Costa került ki győztesen az F1-be vágyó fiatalok versenyéből, megelőzve a McLaren-védenc Kevin Magnussent.

Miután szombaton igazi őszies időjárás és egész napos eső keserítette meg a csapatok és a Hungaroringre kilátogató nézők életét, vasárnap délelőtt ragyogó napsütés és 22 fokos meleg fogadta az érkezőket. Noha szombaton is meglepően sokan dacoltak az esővel, a második versenynapon az elmúlt években is látott óriási tömeg tette tiszteletét a Hungaroringen. A jó időt kihasználva ezúttal nem a fedett lelátókon töltötték a nap nagy részét: a paddockban szinte mozdulni sem lehetett, de a Forma-1-es szimulátornál és a bokszlátogatásnál is rengetegen álltak sorba.

Vasárnap szép idő fogadta a népes közönséget a Hungaroringen. A fotón a McLaren protezsáltja, Stoffel Vandoorne 3.5-ös Formula Renault-ja látható Forrás: WSR

Vasárnap az összes eseményt száraz pályán rendezték, de ez nem jelentette azt, hogy a számtalan hibával tarkított szombati futamokhoz képest unatkozni kellett. A WSR legrangosabb kategóriájának számító 3.5-ösök időmérőjén a McLaren pártfogoltja, Kevin Magnussen futotta meg a legjobb időt, mögötte a Toro Rosso ülésére jó eséllyel pályázó Antonio Félix da Costa és a szintén a McLarennel kapcsolatban álló Stoffel Vandoorne végzett.

A sorrend már a rajtnál megváltozott az élmezőnyben, a Red Bull-festésű autót vezető Da Costa ugyanis lassan mozdult el a rajtrácsról, így Vandoorne megelőzte őt. Magnussen remekül rajtolt, de nem tudott elhúzni a többiektől, mert a második körben Will Stevens balesete után be kellett küldeni a Safety Cart. A mezőnyt 4 körrel később engedték ismét az útjára, nem sokkal később pedig megkezdődtek a kötelező bokszkiállások. Az élmezőnyből Da Costa látogatta meg a legkésőbb a szerelőit, és a taktikája be is vált: Magnussen és Vandoorne elé tudott visszatérni a pályára, és a verseny végéig több mint 6 másodperces előnyt épített ki.

Da Costa - aki a vasárnapi futamon tavaly is győzni tudott a Hungaroringen - idei második sikerét aratta, legutóbb még az idény első versenyhétvégéjén, Monzában intették le elsőként. "Nagy megkönnyebbülést jelent ez a győzelem, hiszen régóta vártam már rá. A bokszkiállásunk nagyszerűen sikerült, utána pedig el tudtam húzni a többiektől" - mondta a portugál, aki elismerte, hogy szombaton a saját hibája miatt ütközött Mihail Alesinnel. A hétvégén két második helyet szerző Magnussen "kicsit csalódott" volt, amiért nem tudta megszerezni a győzelmet, de vigasztalhatja az a tény, hogy a bajnokságban 36 pontra növelte az előnyét Vandoorne előtt.

Da Costa a Red Bull-festésű autóval nyerni tudott. Jövőre szinte biztosan a Toro Rossóban láthatjuk már Forrás: WSR

A kisebbek versenyén, a Forma Renault 2.0-ában a holland, szintén McLaren-védenc Nyck de Vries ért célba az első helyen, miután a rajtnál megelőzte a pole-ból induló Oliver Rowlandot. A brit végül a harmadik helyen végzett Oscar Tunjo mögött, a bajnokságban viszont átvette a vezetést, egy ponttal előzi meg a szombati győztes Pierre Gasly-t. A Renault Mégane Trophy futamán sokáig úgy tűnt, hogy a pontversenyben is vezető Mirko Bortolotti megismételheti szombati sikerét, a bokszkiállásánál azonban rengeteg időt veszített, így végül csak negyedikként intették le. A versenyt a holland Mike Verschuur nyerte honfitársa, Kelvin Snoeks és Kevin Gilardoni mögött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!