Vágólapra másolva!
Michael Schumacher egykori csapattársa szerint a Kimi Räikkönen miatt menesztett Felipe Massa rá fog jönni, hogy a Ferrari nélkül még boldogabb lehet. A brazil akár helyet is cserélhet Räikkönennel.

Felipe Massa a Ferrarinál töltött nyolcadik szezonjának végén kénytelen lesz elhagyni az istállót korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen miatt, akivel azonban akár helyet is cserélhet. A Lotus ugyanis, bár állítólag Nico Hülkenberg a legesélyesebb a finn megüresedett helyére, érdeklődik iránta.

"Felipe Massa is elérhetővé vált, úgyhogy szerepel a listánkon" - ismerte el a csapatfőnök, Eric Boullier. "De egyelőre ne szaladjunk előre, nem kell elsietni a B-tervet... Mi maradtunk az egyetlen jó csapat egy szabad pilótaüléssel, ami sok versenyző sorsát befolyásolhatja."

Közben honfitársa, a 2000 és 2005 között a Ferrarinál Michael Schumacher mellett versenyző Rubens Barrichello megnyugtatta Massát, hogy nem kell aggódnia a jövője miatt. "Nagyon sajnálom Felipét, másfelől viszont pontosan tudom, hogy van élet a Ferrari után is" - mondta a Total Race-nek. "Ennek én magam vagyok az élő bizonyítéka amiatt, ami a Brawnnál történt. Minden jól alakult, bizonyos szempontból még jobban, mint a Ferrarinál."

Barrichello szerint Massának felesleges szomorkodnia Forrás: Williams

Barrichello ugyanakkor nem tagadta, hogy kényelmesebb helyzetben volt Massánál, hiszen 2005 után önként távozott a Ferraritól. "A Ferrarinál versenyezni a létező legfantasztikusabb dolog, mégis megkönnyebbülés elhagyni a csapatot, mert máshol kisebb a nyomás, és nagyobb szabadságot kap az ember az interjúkkal" - mutatott rá.

"Először fáj, de aztán az élet megy tovább. Az én helyzetemet persze nem lehet összehasonlítani Felipéével, hiszen úgy hagytam el a Ferrarit, hogy a Hondával már létező szerződésem volt. Felipe azonban remek versenyző, szerintem talál majd magának ülést. Úgy halljuk, a legjobb esélye, és azért harcolnia is kellene, a Lotusnál kínálkozik."

"Valójában oda kell igazolnia, ahová a szíve diktálja, és ahol tárt karokkal várják."

A 32 éves Massa 184 nagydíjat felölelő pályafutása alatt csak két F1-es csapatnál, a Saubernél és a Ferrarinál versenyzett, összesen 11 győzelmet és 15 pole pozíciót szerezve.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!