Vágólapra másolva!
"Ez fáj egy kicsit" - írták a félreérthetetlen képhez a Twitteren. A csapatfőnök, Eric Boullier ugyanakkor kijelentette, hogy nem keserűek a Ferrarit választó finn távozása miatt. Az utódjával kapcsolatban csak később döntenek.

A Lotus szokatlan módját választotta a második éve náluk versenyző Kimi Räikkönen búcsúztatásának. Amikor szerdán bebizonyosodott, hogy a finn jövőre Maranellóba távozik, a Twitterre feltöltöttek egy üzekedő nyulakat ábrázoló képet ezzel a kísérőszöveggel: "Tehát Kimi 2014-ben átmegy a Ferrarihoz; ez fáj egy kicsit..."

A Lotus hivatalos honlapjának később adott interjújában ugyanakkor a csapatfőnök Eric Boullier azt mondta, nem keserűek Räikkönen döntése miatt. "Egyáltalán nem" - jelentette ki. "Két évvel ezelőtt, amikor leigazoltuk, rengetegen őrültnek tartottak minket. Ehhez képest mi történt? Egy lenyűgöző versenyzővel dolgozhattunk együtt, aki zsinórban 27-szer szerzett pontot a csapatnak, megnyert két nagydíjat, mindenkire motiválóan hatott Enstone-ban, és remekül kijött a csapattársával."

Räikkönen a Ferrarihoz tér vissza a Lotustól Forrás: AFP

Boullier hozzátette, hogy soha nem fogja elfelejteni, amikor Räikkönent először látta a dobogó tetején a Lotus overalljában. "Ha muszáj választanom egy kiemelkedő pillanatot, azt mondanám, a tavaly Abu-Dzabiban aratott első közös győzelmünk volt az" - ecsetelte. "De a harcunk még nem ért véget, továbbra is keményen igyekszünk, hogy javítsunk a tavalyi eredményünkön, és megszerezzük a konstruktőri 3. helyet."

Räikkönen eddig 13 dobogós helyet szerzett és két győzelmet aratott a Lotusszal. Bár a lehetséges utódai közül Nico Hülkenberget tartják a legesélyesebbnek, Boullier hangsúlyozta, hogy kivárnak a választással. "Jelenleg elég sok jelölttel tárgyalunk, és rövidesen meghozzuk a döntést" - ígérte. "Abban a megtisztelő helyzetben vagyunk, hogy mi a csapatunk a legkeresettebb azok közül, ahol van szabad hely, ezért nem kell kapkodunk."

A Lotus jogelődeire is utalva Boullier hozzátette: "Versenyzett nálunk (Michael) Schumacher, (Fernando) Alonso és Räikkönen. Biztosra veszem, hogy hamarosan újabb bajnokokkal bővül a lista."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!