Vágólapra másolva!
A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy a finn lesz Fernando Alonso csapattársa a következő két idényben.

Szerda délután hivatalossá vált, amit már napok óta sejteni lehetett: Kimi Räikkönen 2014-ben visszatér korábbi munkaadójához, a Ferrarihoz, ahol a következő két szezonban Fernando Alonso csapattársa lesz. A finn azután döntött az olaszok ajánlata mellett, hogy a vele szintén tárgyalásokat folytató Red Bull végül Daniel Ricciardót választotta, jelenlegi csapata, a Lotus pedig nem tudta biztosítani a Räikkönen által elvárt anyagi stabilitást.

Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál, első idényében rögtön világbajnok tudott lenni az istállóval. Három év alatt összesen kilenc versenyt nyert az olaszoknak, de 2009 végén idő előtt megszakadt az együttműködésük: Räikkönennek a következő szezonra is érvényes szerződése volt, de a Ferrari Alonso leigazolása mellett döntött, a finnek pedig távoznia kellett. Sokan ezért is meglepődve fogadták a visszatéréséről szóló híreket, különösen azért, mert Räikkönen többször is negatívan nyilatkozott a Ferrarinál töltött időszakról.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Maranellóba, ahol korábban három fantasztikus és nagyon sikeres évet tölthettem” – mondta szerdán a Ferrari honlapjának. „Rengeteg emlékem van a Ferrarinál töltött időszakról, és ezek az emlékek az évek során is velem maradtak. Különösen a 2007-ben megnyert világbajnoki címem marad felejthetetlen. Alig várom, hogy újra az ágaskodó lóval díszített autót vezethessem, és ismét találkozzak azokkal az emberekkel, akikkel szoros kapcsolatot építettem ki. Azt is várom, hogy Fernandóval együtt dolgozhassak: nagyszerű versenyzőnek tartom őt, és együtt meghozhatjuk az istállónak a megérdemelt sikert.”

Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál Forrás: Ferrari

A Ferrarinál nyolc szezont lehúzó Felipe Massa kedd este jelentette be, hogy elhagyja a csapatot. Még nem tudni, hol folytatja a pályafutását, de korábban úgy nyilatkozott, hogy csak egy ütőképes autóban tudja magát elképzelni. A csapatőnök, Stefano Domenicali minden jót kívánt neki a jövőben. „Teljes szívemből és az összes szurkolónk nevében szeretném megköszönni Felipének a sok év alatt nyújtott kiemelkedő munkáját” – mondta. „Felipe mindig csapatjátékosként viselkedett. Nagyszerű időszakot éltünk át együtt, és néhány drámai pillanatra is sor került – ezek segítettek abban, hogy személyes és szakmai szinten is igazán különleges kapcsolat szilárduljon meg közöttünk.”

„Örömmel üdvözlöm Kimit újra a Scuderiánál, annál a csapatnál, amellyel a világbajnoki címét nyerte” – folytatta Domenicali. „Úgy érzem, nagyon boldog, hogy visszatérhet Maranellóba, és elszántam készül arra, hogy a lehető legjobban teljesítse a rá váró munkát.”

Az elmúlt években a Ferrari első számú versenyzőjének számító Alonso nemrég úgy nyilatkozott, sajnálná, ha Massának el kellene hagynia az istállót, de mindenképpen elfogadja a Ferrari döntését. Az olasz istállónál egyébként legutóbb 1953-ban volt példa arra, hogy két világbajnokot foglalkoztattak, akkor Alberto Ascari és Giuseppe Farina vezetett náluk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!