Vágólapra másolva!
Az előző két futam gyengébb eredménye ellenére is úgy gondolják, hogy arathatnak még győzelmeket. Hamilton örül, hogy Monzában a szokásosnál jobban kezelte a csalódottságát.

Noha a Mercedesnek a szezon közepén látott fellendülés után Spában és Monzában nem volt esélye a futamgyőzelemre, az ügyvezető igazgató Toto Wolff szerint ez nem jelenti azt, hogy a csapat komoly hullámvölgybe került. Elismeri, hogy az alacsony leszorítóerőt igénylő, gyors pályákon a vártnál gyengébben teljesítettek, de biztos benne, hogy a hátralévő versenyeken ismét felvehetik a harcot a Red Bull-lal és a Ferrarival.

„Természetesen mindig megvan a veszélye annak, hogy elfogy a lendületünk, de még jó formában vagyunk” – bizonygatta, miután Monzában Nico Rosberg a 6., Lewis Hamilton pedig egy problémás futam után a 9. helyen ért célba. „Nem várhatják el tőlünk, hogy minden futamon pole pozíciót szerezzünk és dobogóra álljunk – különösen, ha figyelembe veszik, hol tartottunk tavaly.”

Bár a bajnoki címek megszerzésére szinte minden esélyük elszállt, Wolff szerint a csapat továbbra is nagy motivációval dolgozik, és ennek a következő futamokon láthatjuk is az eredményét. „Szingapúrban és Koreában is bevetünk majd új alkatrészeket” – árulta el. „Ezekre a futamokra konkrét tervünk van, utána pedig eldöntjük, hogy mikor hagyjuk abba a 2013-as autó fejlesztését 2014 érdekében. Elég rugalmasak vagyunk.”

Hamilton szerint nem nyomasztó a Red Bull fölénye Forrás: Mercedes

Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy idén sorozatban negyedszer is Sebastian Vettel végezhet a bajnokságok élén, a tabella 3. helyén álló Hamilton szerint ez nem nyomasztó, hiszen megérdemli a sikert. „Sebastian nagyon jól vezet, ahogy azt világbajnokként el is várhatjuk tőle. Ezt a javára írhatjuk, ráadásul kedves srác is” – mondta. „Az övé a legjobb autó, de hozza is a várt eredményeket. Soha nem hibázik.”

Hamilton a monzai verseny után végleg lemondott a bajnoki címről. „Akkor is lehetetlen lenne megnyernem, ha minden versenyen győzelmet aratnék, ő pedig a második helyen végezne” – utalt Vettel 81 pontos előnyére. „De továbbra is keményen hajtunk. Jó csapatunk van, és úgy érzem, néhány versenyen megverhetjük őket.”

A brit rendkívül csalódottan zárta a monzai hétvégét, hiszen a gyenge eredményéhez az is hozzájárult, hogy az időmérőjét elrontotta, és csak a 12. helyről rajtolhatott. Noha a futamon remekül szerepelt, még vasárnap is nagyon mérges volt magára, amiért az időmérőn „idiótaként” vezetett. Éppen ezért azt állítja, büszke rá, hogy sikerült kordában tartania az érzelmeit.

„Az időmérős kudarcot olyan jól kezeltem, mint korábban soha” – jelentette ki. „Mérges voltam magamra, mint mindig, de sokkal gyorsabban túltettem magam rajta, mint valaha.”

„Amikor vasárnap megérkeztem a pályára, tele voltam energiával és izgalommal. A versenyen is nagyon jól éreztem magam, keményebben hajtottam, mint korábban bármikor. A futam végén úgy éreztem, semmi nem maradt bennem, mindent kiadtam magamból” – tette hozzá a brit, aki szerint „szívás”, hogy mindezek ellenére – egy lassú defekt miatt – csak két pontot tudott szerezni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!